Olimpisme

Tòquio 2020 és història i París 2024 és el futur

El president del COI diu en la cerimònia de clausura que els Jocs de Tòquio han sigut els Jocs de l’esperança, la solidaritat i la Pau

Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 ja són història i els de París2024 són el futur. En la cerimònia de clausura s’ha fet el traspàs de la bandera olímpica de la governadora de Tòquio, Yutiko Koike, a l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, en representació de l’inici del proper cicle olímpic que en aquesta ocasió només serà de tres anys. La interpretació de La Marsellesa, des d’una sala de concerts i de diferents llocs emblemàtics de parís, ha donat pas a connectar en directe amb París on ja hi havien els medallistes i esportistes que havien estar a Tòquio davant la torre Eiffel celebrant que seran la propera seu.

En els discursos de clausura abans de l’apagada de la flama olímpica, la presidenta del comitè organitzador Hashimoto Seiko ha agraït als esportistes la seva col·laboració en la lluita contra la pandèmia: “Heu acceptat el que semblava inimaginable i comprès el que s’havia de fer”. També ha manifestat: “L’esport té el poder de canviar el món i també el futur, i aquest poder ens portarà a París d’aquí a tres anys”. El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha tancat els parlaments dirigint-se als esportistes: “Ens heu inspirat amb aquest poder unificador de l’esport, es remarcable si es te en compte els desafiaments que heu hagut de superar en aquests temps de pandèmia”. També ha dit que els Jocs de Tòquio han sigut: “Els Jocs de l’esperança, la solidaritat i la pau”. Finalment ha tingut una agraïment profund pel poble del Japó per tot el que han fet en aquests Jocs sense precedents i pels organitzadors, ja que mai s’havien organitzat uns Jocs ajornats.

La cerimònia de clausura s’ha iniciat amb l’entrada i l’hissada de la bandera del Japó i desprès tots els abanderats han portat les banderes dels països participants al centre de l’estadi. Moltes per part de voluntaris perquè alguns països ja tenien esportistes al Japó per les mesures de seguretat de la Covid-19 que els feien marxar pocs dies desprès del final de la seva prova. Tots seguits han sortit els esportistes a la gespa de l’estadi i ha començat la festa musical.

El president del Comitè Olímpic Internacional Thomas Bach, el president del World Athletic Sebastian Coe, i Anita Defrantz membre del COI i lluitadora per la igualtat home-dona, han donat les medalles als tres primers de les proves de la marató femenina i masculina que es van disputar a Sapporo, i s’ha escoltat per dues vegades l’himne de Kenya en honor dels campions Peres Jepchirchir i Eliud Kipchoge. En anteriors cerimònies es donava als guanyadors de la masculina que sempre es disputava l’últim dia i aquest cop han inclòs la femenina que es va disputar el dia abans per mantenir la paritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)