Olimpisme

L’emperador Naruhito inaugura els Jocs Paralímpics de Tòquio

L’emperador Naruhito ha inaugurat oficialment els Jocs Paralímpics de Tòquio en una cerimònia que ha aplegat tota la simbologia habitual en aquests casos i que per unes hores ha convertit l’estadi de la capital nipona en un aeroport internacional i el missatge “Tenim ales, tots podem volar” com a fil argumental. Els cinc components de l’equip de refugiats ha encetat la llarga desfilada dels 162 comitès participants. La bandera d’Afganistan també ha aparegut durant l’acte en homenatge als dos esportistes, Zakia Khudadadi i Hossain Rosaouli, que no poden competir a Tòquio per la situació caòtica del país.

El punt final de l’acte ha estat l’encesa del peveter. Kuniko Obinata, triple medallista en esquí alpí, Takeuchi Mashiko, exjugador de tennis de taula i medallista d’or a Tòquio 1964, i Mayumi Narita, guanyadora de quinze ors en natació, han entrat a l’estadi portant tres torxes, que han lliurat a tres ciutadans anònims. Els últims rellevistes han estat els esportistes paralímpics Yui Kamichi (tennis), Shunsuke Uchida (boccia) i Karin Morisaki (halterofília). Tots tres, damunt de les seves cadires de rodes, han enfilat els metres finals i han encès el peveter amb la flama paralímpica que cremarà fins el pròxim 5 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)