Olimpisme

La flama s’enlaira

Jocs Paralímpics. La cerimònia d’inauguració converteix l’estadi de Tòquio en un aeroport en un acte que té com a fil argumental una societat sense barreres, on “tots podem volar”

L’emperador Naruhito va inaugurar oficialment els Jocs Paralímpics de Tòquio en una cerimònia que va aplegar tota la simbologia habitual del moviment olímpic i que per unes hores va convertir l’estadi de la capital nipona en un aeroport internacional, amb el missatge “Tenim ales, tots podem volar” com a fil argumental. Els cinc components de l’equip de refugiats van encetar la llarga desfilada dels 162 comitès participants. La bandera de l’Afganistan també va aparèixer durant l’acte en homenatge dels dos esportistes, Zakia Khudadadi i Hossain Rosaouli, que no poden competir a Tòquio per la situació caòtica del país asiàtic. Bona part de la vintena d’esportistes catalans van formar part de la comitiva de la delegació espanyola, que encapçalaven la nedadora canària Michelle Alonso i el ciclista valencià Ricardo Ten.

A l’hora dels discursos, la presidenta del comitè organitzador, Seiko Hashimoto, va destacar que Tòquio era la primera seu que organitzava els Jocs Paralímpics per segona vegada. Els esportistes paralímpics Yui Kamichi (tennis), Shunsuke Uchida (boccia) i Karin Morisaki (halterofília) van ser els encarregats d’encendre el peveter amb la flama tricolor paralímpica que cremarà a la capital nipona fins al 5 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)