Olimpisme

Mor Jacques Rogge, l’home que va succeir Samaranch al COI

El belga va ser president de l’organisme internacional del 2001 al 2013, quan el va substituir Thomas Bach

El belga Jacques Rogge, expresident del Comitè Olímpic Internacional, ha mort aquest diumenge als 79 anys, segona ha confirmat l’organisme. Rogge va ser l’home encarregat d’agafar el relleu de Joan Antoni Samaranch al capdavant del moviment olímpic el 2001 amb l’objectiu de mantenir les principals línies que havia impulsat el dirigent català.

Rogge, metge especialista en mediciona esportiva, va deixar el càrrec el 2013, moment en què va ser escollit l’actual president Thomas Bach. Des de llavors era president honorari del COI. Va practicar el rugbi de jove, esport en què va arribar a debutar amb la selecció del seu país, tot i que va ser en la vela quan esdevenir un esportista d’alt nivell. Va ser campió del món de la classe Finn i va competir en aquesta modalitat a Mèxic 1968, Munic 1972 i Montreal 1976.

En acabar la seva trajectòria esportiva va començar la seva llarga relació en la direcció d’organismes esportius. Primer va ser president del comitè olímpic belga, plataforma que va utilitzar per ser escollit també president de l’associació de comitès europeus i començar a fer campanya per postular-se com un dels favorits de Samaranch en la cursa per la successió. Finalment l’elecció de Rogge va tenir lloc el 2001 a Moscou. Quan va deixar el COI, va desenvolupar el càrrec d’enviat especial per a la joventut, els refugiats i l’esport de l’ONU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)