Olimpisme

Els Estats Units farà un boicot diplomàtic als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022

Ho fa com a protesta pels abusos dels drets Humans de la Xina, però els esportistes hi participaran

El govern dels Estats Units ha confirmat que no enviarà cap representant diplomàtic als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022, com a protesta pels abusos dels drets humans del país asiàtic, encara que els atletes nord-americans sí que participaran en la cita. “El Govern Biden no enviarà cap representació diplomàtica ni oficial als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de Pequín 2022” ha manifestat la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, a la roda de premsa diària. Ha atribuït la decisió al “genocidi i els crims contra la humanitat que persisteixen a Xinjiang, així com altres abusos de drets humans” a la Xina.

També ha deixat clar que els esportistes hi participaran: “Els atletes de l’equip dels Estats Units tenen el nostre suport complet, i els estarem recolzant des de casa, però no contribuirem a la fanfàrria dels Jocs” ha precisat la portaveu de Joe Biden. La Casa Blanca ha decidit no prohibir la participació dels atletes nord-americans, cosa que hauria suposat un boicot complet als Jocs, perquè no vol “penalitzar” els esportistes que fa mesos o anys que entrenen per preparar-se per a la cita olímpica ha afegit Jen Psaki.

El Govern xinès ja va indicar la setmana passada que no tenia previst convidar polítics dels Estats Units els Jocs d’Hivern, encara que el Comitè Olímpic Internacional tenia l’última paraula pel que fa a aquesta possibilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)