Olimpisme

Milà Cortina 2026 pren el relleu als Jocs d’Hivern de Pequín

El president del COI Thomas Bach agraeix l’esforç del comitè xinès, reitera “el poder unificador de l’esperit olímpic” i fa una crida perquè les vacunes contra la pandèmia arribin arreu del món

Després de setze dies, la flama olímpica que ha il·luminat Pequín a l’interior del simbòlic floc de neu s’ha apagat al Niu d’Ocell, l’estadi nacional de la capital xinesa. El president del Comitè Olímpic Internacional Thomas Bach ha declarat oficialment tancats els Jocs de Pequín 2022 i ha convocat els joves esportistes perquè es tornin a aplegar d’aquí a quatre anys als de Milà-Cortina 2026. Durant el seu discurs, el màxim dirigent del COI ha reiterat “el poder unificador” i l’esperit olímpic dels Jocs que s’ha pogut evidenciar en el “respecte i les abraçades” entre esportistes pertanyents a comitès de països en conflictes geopolítics. Bach també ha fet una crida a les autoritats internacionals perquè les vacunes contra la pandèmia arribin arreu del món. En aquest sentit, ha agraït l’esforç del comitè olímpic xinès per haver organitzat uns jocs “segurs”, a pesar de la Covid-19. El relleu s’ha oficialitzat amb el traspàs de la bandera olímpica als alcaldes de Milà i Cortina per part del seu homòleg de Pequín.

En la desfilada dels 91 comitès participants, s’ha pogut veure el barceloní Adrià Díaz, vuitè en la final de dansa de patinatge artístic al costat d’Olivia Smart, que ha exercit de banderer de la delegació espanyola. Si en els Jocs d’estiu, la marató suposa la prova final, en els d’hivern aquest honor recau en l’esquí de fons i durant la cerimònia també s’han lliurat les medalles dels 30 km femenins i dels 50 km masculins, que dissabte a causa de les males condicions van quedar reduïts a 27,2 km. Els últims títols olímpics han estat per a la noruega Therese Johaug i el rus Aleksandr Bolxunov.

Pequín ha passat el testimoni a Milà-Cortina d’Ampezzo 2026, en què la competició encara quedarà molt més dispersa que a Xina. Les dues seus que donen nom al projecte estan separades per 420 km, la inauguració serà a Milà i la clausura a Verona, i hi haurà a quatre viles olímpiques (Milà, Cortina, Pedrazzo i Livigno).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)