Olimpisme

El COI condemna “enèrgicament” l’incompliment de la treva olímpica

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha condemnat avui “enèrgicament” el que considera “l’incompliment de la treva olímpica per part del govern rus”. Després dels atacs d’aquesta matinada per part de Rússia a diversos enclavaments ucraïnesos, el COI recorda la resolució adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2 de desembre del 2021, per consens dels 193 Estats membres de l’ONU.

“La treva olímpica va començar set dies abans de l’inici dels Jocs Olímpics, el 4 de febrer del 2022, i acaba set dies després de la clausura dels Jocs Paralímpics”, que es tanquen el 13 de març, ha destacat en un comunicat.

Segons el COI, el seu president Thomas Bach reitera “la crida a la pau que va expressar als seus discursos de la Cerimònia d’obertura i de la Cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics”. “Després dels esdeveniments recents, el COI està profundament preocupat per la seguretat de la comunitat olímpica a Ucraïna. Ha creat un grup de treball per seguir de prop la situació i coordinar l’assistència humanitària als membres de la Comunitat Olímpica a Ucraïna quan sigui possible “, va indicar a la seva nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)