Olimpisme

Sense russos en l’inici dels Jocs

Olimpisme. L’IPC rectifica per la pressió el dia abans de la inauguració dels Jocs Paralímpics de Pequín

El Comitè Paralímpic Internacional (IPC) va rectificar la decisió presa dimecres, i ahir va decidir que els esportistes russos i bielorussos no competeixin en els Jocs Paralímpics d’hivern de Pequín que s’inauguren avui. El motiu van ser les amenaces d’altres països de no participar-hi si els esportistes de Rússia i Bielorússia competien, encara que fos com a neutrals, tal com havia decidit l’IPC.

“El canvi en la posició de l’IPC és perquè en les últimes hores un nombre elevat de països ens van demanar que si no reconsideràvem la nostra decisió era probable que hi haguessin greus conseqüències per als Jocs, amenaçant de no competir”, va dir el seu president, Andrew Parsons. “A l’IPC creiem fermament que l’esport i la política no s’han de barrejar. No obstant, sense culpa pròpia, la guerra ha arribat ara a aquests Jocs, i molts governs estan influint en el nostre preuat esdeveniment”, ha manifestat. El president de l’IPC va explicar també: “Garantir la seguretat dels atletes és molt important per a nosaltres, i la situació a les viles dels atletes s’ha tornat insostenible. Hem d’assegurar que en l’esport practicat dins del moviment paralímpic prevalgui l’esperit de joc net i la violència hi sigui prohibida.”

El Kremlin va condemnar la decisió de l’IPC d’excloure els seus esportistes i els bielorussos dels Jocs, i el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov, va manifestar: “Per descomptat, és una situació monstruosa. És una vergonya per al Comitè Paralímpic Internacional. No puc dir res més.”

La F-1 diu no a Rússia

La fórmula 1 va trencar el seu contracte amb els organitzadors del GP de Rússia, que s’allargava fins l’any 2025. Fa uns dies ja va cancel·lar la cursa d’aquesta temporada.

Makuri estarà en tres proves

Pol Makuri debutarà en els Jocs la setmana vivent disputant els 20 km estil clàssic el dilluns 7. El dimecres 9 farà la prova d’esprint lliure i tancarà la seva participació a Pequín el dissabte 12 en els 12,5 km estil lliure. L’igualadí, de 31 anys, pertany a la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC) i competeix en la classe LW9. L’altre representant del Comitè Paralímpic Espanyol és el surfista asturià Víctor González, que també serà el banderer en la cerimònia inaugural. Pol Makuri ho serà en la de clausura. Els Jocs de Pequín els disputaran uns 520 esportistes en un total de 78 esdeveniments amb medalla dels sis esports que formen part del programa paralímpic d’hivern: esquí alpí, esquí nòrdic, biatló, surf de neu, cúrling amb cadira de rodes i hoquei sobre gel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)