Olimpisme

Queralt Castellet, entre les dones “inspiradores” destacades pel COI

La rider catalana Queralt Castellet (Sabadell 1989) , medalla de plata en surf de neu en la modalitat de mig tub als recents Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022, és una de les esportistes “inspiradores” esmentades pel Comitè Olímpic Internacional (COI) en el dia internacional de la dona que se celebra avui. Són dones, diu l’organisme –en un article a la seva pàgina titulat “Si ella s’ho creu, ella ho pot ser”–, “que van aprofitar el poder de la confiança per aconseguir gestes monumentals als Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022”.

Després d’esmentar amb detall les gestes de les deu grans protagonistes dels Jocs, l’informe diu que són dignes d’una menció d’honor tres esportistes més entre les quals cita Castellet.

L’esquiadora acrobàtica xinesa nord-americana Ailing/Eileen Gu, estrella local amb les seves tres medalles; la pilot nord-americana de bobsleigh Elana Meyers Taylor i el seu compatriota Erin Jackson, l’esportista negra més premiada en Jocs d’Hivern i la primera campiona de color en patinatge de velocitat; l’esquiadora alpina italiana Sofia Goggia, plata en descens només 23 dies d’una greu lesió; o la capitana canadenca d’hoquei, Marie-Philip Poulin, que es va penjar el quart or, són algunes de les esportistes que el COI destaca pel seu exemple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)