Olimpisme

Els Jocs Olímpics de Los Angeles 2028 es celebraran del 14 al 30 de juliol

Els Jocs Olímpics de Los Angeles 2028 tindran lloc del 14 al 30 de juliol, segons han anunciat l’alcalde de la ciutat californiana, Eric Garcetti, i el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach. D’altra banda, els Jocs Paralímpics es celebraran del 15 al 27 d’agost. “La torxa olímpica ja està il·luminant la nostra ciutat”, ha dit Garcetti poc després que s’anunciessin les dates.

Aquesta serà la tercera vegada que Los Angeles albergui la cita olímpica després de les edicions del 1932 i el 1984. En aquest cas prendrà el relleu de París, que organitzarà els Jocs de l’any 2024. La cerimònia inaugural tindrà dues seus: el SoFi Stadium, que va acollir la darrera edició de la Super Bowl, i el LA Memorial Coliseum, un estadi que ja va ser l’escenari de les edicions del 1932 i del 1984. “Aquesta experiència de glòria i entusiasme es basa en un llegat i construirà un nou llegat per a les generacions futures”, ha expressat el president del COI, Thomas Bach.

També s’ha anunciat els 160 milions de dòlars en fons que es destinaran al programa PlayLA, amb l’objectiu de proporcionar recursos esportius als joves de Los Angeles que, altrament, podrien perdre l’oportunitat de practicar el seu esport preferit. “A través del programa PlayLA, els joves tindran l’oportunitat d’accedir a esports de qualitat disponibles al centre recreatiu del veïnat local i unir-se al moviment olímpic”, diu el lloc web de PlayLA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)