Olimpisme

Els familiars de les víctimes de Munic 72 volen boicotejar els actes del 50è aniversari

Els familiars de les víctimes de l’atemptat contra la delegació israeliana dels Jocs Olímpics de Munic 1972 es disposen a boicotejar els actes del 50è aniversari de la matança del Setembre Negre en desacord amb les indemnitzacions ofertes per Alemanya.

Després de setmanes de dissensions i intents de negociació per part alemanya, aquest col·lectiu de víctimes ha decidit no acudir a les commemoracions, informen el popular diari Bild i la televisió pública alemanya ARD.

Els familiars de les víctimes van transmetre la seva decisió en una carta al primer ministre bavarès, Markus Söder, en què imputen “50 anys de mentides i encobriments”, tant al govern alemany com a les autoritats de Baviera.

La decisió es produeix mentre a Alemanya s’ultimen els preparatius per al 50è aniversari de l’atemptat que va tenir lloc el 5 de setembre del 1972, quan el comando terrorista palestí va irrompre a la vila olímpica i va segrestar onze membres de la delegació israeliana. El comando “Setembre Negre” exigia l’alliberament de 234 presos palestins a Israel.

A l’operatiu que va posar fi a l’assalt van morir nou membres de la delegació israeliana i un policia alemany, a més de cinc dels vuit membres del comando palestí.

Segons va revelar recentment el diari muniquès Süddeutsche Zeitung, el col·lectiu de familiars de les víctimes israelianes van demanar al president del país, Isaac Herzog, no acudir a les commemoracions. Des de finals de juliol s’ha intentat negociar amb aquests col·lectius, segons informacions coincidents de diversos mitjans.

Els familiars de les víctimes han rebutjat les propostes d’indemnització, que consideren “insultants”, a més d’exigir l’aclariment de l’operatiu policial que pretenia alliberar els ostatges, però finalment va derivar al bany de sang.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)