Olimpisme

El COI suspèn el Comitè Olímpic de Rússia per incorporar regions d’Ucraïna

La suspensió es produeix amb efecte immediat i fins a nou avís

La Comissió Executiva del Comitè Olímpic Internacional (COI) ha anunciat la suspensió del Comitè Olímpic Rus (COR) “amb efecte immediat” per incorporar regions ucraïneses. “La decisió unilateral adoptada pel Comitè Olímpic Rus el 5 d’octubre del 2023 d’incloure entre els seus membres les organitzacions esportives regionals que estan sota l’autoritat del Comitè Olímpic Nacional (NOC) d’Ucraïna (Donetsk, Lugansk, Jerson i Zaporiyia) constitueix una violació de la Carta Olímpica” ha afirmat el portaveu de l’organisme internacional, Mark Adams. Segons el portaveu, aquesta decisió “viola la integritat territorial del NOC d’Ucraïna”. La suspensió es produeix “amb efecte immediat i fins a nou avís”.

El COI celebra, del 15 al 17 d’octubre, la 141 sessió a la ciutat índia de Bombai. Avui han començat les reunions de la Comissió Executiva.

El COI no ha enviat invitació per participar als Jocs de París als comitès olímpics rus i bielorús a causa de la guerra d’Ucraïna, però els seus esportistes ja competeixen en els tornejos preolímpics com a neutrals. La Comissió Executiva ha recordat que el COI continua reservant-se “el dret de decidir sobre la participació d’atletes neutrals individuals amb passaport rus als Jocs Olímpics de París 2024 i als Jocs Olímpics d’Hivern Milano Cortina de 2026”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)