Olimpisme

Més de 80 pensen en París

Jocs Olímpics. Catorze catalans ja tenen el bitllet per als jocs i molts han format part de les seleccions espanyoles que s’han classificat i esperen la convocatòria definitiva

Falten quatre mesos per a l’inauguració dels XXXIII Jocs Olímpics d’estiu, que es faran a París del 26 de juliol a l’11 d’agost, i més de 80 esportistes catalans tenen fermes possibilitats de tenir el bitllet per a la capital francesa. Ja n’hi ha 14 que s’han guanyat la plaça nominal i tenen la seva presència a París assegurada, mentre que molts d’altres formen part de les seleccions espanyoles que en els últims mesos s’han guanyat la plaça per disputar els Jocs. En aquests esports d’equip els catalans no tindran la plaça fixa fins que el seleccionador espanyol faci la convocatòria definitiva, unes setmanes abans de la competició. La majoria dels que han estat en els equips que han jugat els preolímpics o els campionats que han repartit els bitllets estaran a la convocatòria perquè són peces importants, però alguns en podrien quedar fora i ser substituïts per companys que llavors estiguin en millor forma.

Aquesta classificació d’equips ha incrementat molt el nombre d’esportistes catalans que podran ser a París. L’equip de waterpolo masculí, amb nou catalans, va certificar la plaça olímpica en guanyar l’europeu de Zagreb, mentre que la selecció femenina de futbol –amb sis catalanes– va assegurar la seva presència París en arribar a la final de la Nations League de Sevilla, que després va guanyar. L’equip de bàsquet femení, amb tres catalanes, va certificar el bitllet en ser segon en el preolímpic de Sopron, mentre que l’handbol masculí –amb vuit catalans–, va guanyar el preolímpic de Granollers. En l’hoquei herba, la selecció masculina, amb vuit jugadors catalans, i la femenina, amb cinc, van guanyar la plaça en passar a la final del preolímpic de València. L’equip de natació sincronitzada, amb quatre catalanes, va aconseguir la plaça en el mundial de Doha.

Més bitllets a repartir

La classificació per als Jocs continua oberta en molts esports i encara s’han de disputar dos preolímpics d’esports destacats en què la selecció espanyola te força possibilitats de guanyar-se una plaça. Tots dos, a més, es disputaran a l’Estat espanyol. El preolímpic d’handbol femení es farà de l’11 al 14 d’abril a Torrevella i el preolímpic de bàsquet masculí tindrà lloc del 2 al 7 de juliol a València.

En l’atletisme i la natació els esportistes han de fer unes mínimes i complir uns requisits perquè els responsables tècnics els facin entrar en la llista de París. En atletisme ara s’iniciarà la temporada d’estiu, en què es poden fer les mínimes en els mítings, i en la natació l’Open d’Espanya d’estiu serà una nova oportunitat per guanyar-se una plaça.

DOS PREOLÍMPICS

Les seleccions espanyoles de bàsquet masculí i handbol femení s’han de guanyar la plaça
Classificats
Gimnàstica artística: Alba Petisco (Concurs complet)
Pentatló modern: Laura Heredia
Vela: Florian Trittel (49er); Jordi Xammar i Nora Brugman (470 mixt) i Gisela Pulido (Fórmula Kite de surf d’estel).
Atletisme: Meritxell Soler (Marató), Ibrahim Chakir (Marató), Paul McGrath (20 km marxa) i Cristina Montesinos (20 km marxa).
Natació: Mario Mollá (100 m papallona).
Rem: Dennis Carracedo (doble escull lleuger); Aleix Garcia (doble escull) i Aina Cid (dos sense).
Van guanyar la plaça per a Espanya i han de ser seleccionats
Gimnàstica artística: Thierno Diallo i Joel Plata (equips)
Gimnàstica trampolí: David Vega (individual).
Piragüisme: Saúl Craviotto (K4 500).
Tir amb arc: Elia Canales (Individual i equip mixt).
Waterpolo: Paula Crespi, Anni Espar, Laura Ester, Judith Forca, Maica García, Paula Leitón, Cristina Nogué, Bea Ortiz, Nona Pérez, Ariadna Ruiz, Elena Ruiz i Martina Terré (equip femení). Blai Mallarach, Bernat Sanahuja, Roger Tahull, Sergi Cabanas, Unai Biel, Unai Aguirre, Álvaro Granados, Marc Larumbe i Biel Gomila (equip masculí).
Futbol: Arnau Tenas, Víctor Gómez, Arnau Martínez, Mario Gila, Adrián Bernabé i Sergio Gómez (equip masculí). Ona Batlle, Laia Codina, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Maria Pérez i Laia Alexandri (equip femení).
Bàsquet: Queralt Casas, Andrea Vilaró i Mariona Ortiz (equip femení).
Handbol: Viran Morros, Ferran Solé, Aleix Gómez, Dani Fernández, Ian Tarrafeta, Joan Cañellas, Antonio Garcia i Adrià Figueras (equip masculí).
Hoquei sobre herba: Xavier Gispert, Marc Recasens, Marc Reyné, Marc Miralles, Jordi Bonastre, Pepe Cunill, Gerard Clapés i Luis Calzado (equip masculí). Júlia Strappato, Marta Segú, Xantal Giné, Laia Vidosa i Clara Pérez (equip femení). Natació artística: Iris Tió (duet). Meritxell Mas, Paula Ramírez, Berta Farreras i Iris Tió (equip).
Tenen mínima i han de ser seleccionats
Atletisme: Esther Guerrero (1.500 m), Adel Mechaal (1.500 m) i Raquel González (20 km marxa).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)