Opinió

El gran repte

Als jugadors del Barça no només se'ls demana que siguin bons, que ho són, i que juguin bé, sinó que també guanyin títols

Quin és el repte del Barça aquesta temporada? És una pregunta retòrica, perquè el repte del Barça, sempre, és competir per guanyar-ho tot. Dit així queda molt bé, però tothom sap que guanyar-ho tot és molt difícil. I que estar sempre a l'altura és molt complicat. Però, vaja, el repte és el de sempre, i el Barça afronta la temporada amb la voluntat de tornar a lluitar per tots els títols. Està preparat per fer-ho i ara caldrà veure com es desenvolupa tot.

L'arrancada de la lliga pel Barça ha estat bona, amb dues victòries, contra el Betis i a San Mamés. Abans, l'equip de Luis Enrique havia guanyat la supercopa al Sevilla. Per tant, un gran inici de temporada que ha anat acompanyat, com sempre, d'aquesta aturada de burro a què ens té acostumada la LFP de bracet de la FIFA i les seves competicions de seleccions. I, és clar, això comporta que ara vinguin tres setmanes esgotadores en les quals el Barça es jugarà quinze punts de la lliga i l'inici de la Champions. Set partits en vint-i-tres dies abans de la següent aturada, també per compromisos de seleccions. L'Alavés, el Leganés, l'Atlético de Madrid, l'Sporting i el Celta seran els rivals en la lliga. El Celtic i el Borussia de Mönchengladbach, en la Champions. Quasi res! I amb l'ai al cor perquè Messi ha arribat tocat de l'Argentina i necessita descans i Iniesta torna després de la seva lesió al genoll i és com si tornés a estar de pretemporada, com Neymar, que encara no s'ha incorporat al grup. Davant d'una situació així, que de fet es repeteix any rere any per als grans equips que juguen totes les competicions, la temporada serà molt complicada, com sempre.

El Barça, però, ha après dels errors, si es pot dir així, dels últims anys. Afronta la temporada no només amb un bon equip, cosa que ha tingut sempre, sinó amb una gran plantilla, el que es diu amb fons d'armari. I aquí hi ha la clau del que pot ser aquesta temporada. Luis Enrique haurà de gestionar els egos i, de moment, després dels quatre primers mesos en què tot va estar a punt de petar pel seu, diguem-ne, enfrontament amb Messi, ho ha sabut fer prou bé. Queda clar, però, que per jugar tants partits a un nivell d'exigència tan alt, fan falta molts jugadors. I que no tothom que és un molt bon jugador, està al nivell del que el Barça necessita. Aquest any s'ha fitxat bé. Ara caldrà validar al camp el que tothom dona per fet. I no només s'ha fitxat bé, sinó que sembla que s'ha recuperat Arda. I que Sergi Roberto ha passat a convertir-se en una gran realitat. Bàsicament perquè ha sabut tenir paciència, picar pedra i esperar el seu moment. És evident que l'aposta per la Masia ha de ser ferma i han sorgit dubtes darrerament que sigui així per part del club. Però també hi ha una segona part. No tothom pot jugar al nivell d'exigència que demana el Barça. El que va fer Guardiola amb Sergio Busquets i Pedro va ser fenomenal, però no tothom que va debutar amb el de Santpedor s'ha pogut quedar al club. El talent cal polir-lo, i aquesta és la feina que han de fer jugadors com Munir i Samper. Per tornar per la porta gran al Barça. Perquè ara mateix només els escollit poden jugar a l'equip de Luis Enrique, ja que no se'ls demana que siguin molt bons i juguin molt bé, sinó també que guanyin títols. Aquest és el gran repte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)