Opinió

Calma

Això tot just acaba de començar. Per tant, calma i confiança, malgrat que això de l'Alavés va ser un advertiment
en tota regla

Sí, d'acord, les coses han anat així i el que semblava una magnífica arrancada de temporada, amb un títol i dues primeres victòries en la lliga, s'ha esberlat després de la derrota a casa contra l'Alavés. I així ha arribat l'estrena en la Champions amb un “ui, ui, ui” fora de lògica, però molt típic de la mentalitat culer, de la dels culers veterans, vaja, perquè els més joves tenen al cap un Barça guanyador. Per tant, calma, s'ha perdut en la lliga i s'ha superat la prova de foc del Celtic, però això acaba de començar i no passa res perquè el Madrid s'hagi distanciat a tres punts en només tres partits de lliga. Però el rum-rum, ara que la paraula està de moda, hi és perquè la derrota contra els de Vitòria va fer mal, ja que va mostrar que el Barça pot ser vulnerable en determinades circumstàncies.

Seria fàcil ara carregar tota la culpa a les rotacions. No ho faré, tot i que potser Luis Enrique va ser excessivament agosarat. Mirat des d'una altra perspectiva, potser el tècnic asturià s'està carregant de raons per fer el que li plagui a l'hora de fer alineacions si quan utilitza determinats jugadors es trenca la idea de futbol que té, fallen els automatismes al darrere i es mostra una gran fragilitat rebent dos gols en quatre jugades de perill en tot el partit. El nou porter del Barça va saber també el que l'espera. D'un porter del Barça no se n'espera que pari molt i molt, sinó que tregui aquelles poques pilotes que li arriben. És a dir que intervingui poc, però que salvi punts. Era el gran mèrit de Víctor Valdés, va ser el de Bravo i és el de Ter Stegen. L'holandès s'hi haurà d'acostumar, perquè sembla que Luis Enrique, tot i que diu que tots són iguals, a priori, el va preferir a un Massip que ja no hauria de ser una promesa, sinó una realitat.

Entenc perfectament que el Barça fes l'operació de Bravo, tot i que sap greu. Bravo és un gran porter, que ha fet dues magnífiques temporades, però la situació era complicada si l'aposta de futur és Ter Stegen. Bravo no es mereixia ser putejat, però tot i l'errada en el partit contra el United, és un reforç de luxe per a un rival directe en la Champions. Però calia actuar per evitar que la situació es podrís. Sí que m'ha sorprès el fitxatge de Cillessen. No pel fitxatge, que calia, sinó perquè des del primer moment s'ha donat per fet que és el segon porter. I és per això que no entenc el paper de Massip. Si és porter del Barça crec que es mereixia tenir l'oportunitat amb la lesió de l'alemany. Si l'entrenador i la secretaria tècnica creuen que és porter per al Barça, es mereixia poder demostrar-ho. I si no hi confien, li haurien d'haver donat la carta de llibertat i confiar, en cas de necessitat com ha passat, en el primer porter del Barça B. Però contra l'Alavés va jugar Cillessen... No va ser culpable de res, perquè va ser l'equip el que no va estar a l'altura, ni tan sols quan Luis Enrique va fer entrar Messi, Iniesta i Luis Suárez.

Sempre recordem equips que han donat la sorpresa al Camp Nou. Hi va guanyar el Lleida. S'han perdut punts contra equips petits. La diferència és que això tot just acaba de començar i no hi ha res perdut. Per tant, calma, confiança i treball. Això de l'Alavés, però, va ser un advertiment en tota regla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.