Opinió

Optimisme

Si el Barça juga bé, sumarà més punts que el Madrid i optarà a guanyar la lliga i a lluitar per tots els títols, que és el que li toca fer

El Madrid continua amb tota la sort del món, tant en els sortejos de la Champions com en els partits de lliga. Contra el Dépor, molts culers ja veien com escurçar-li punts, perquè els blancs tenien la derrota a tocar, però finalment no només van empatar, sinó que van guanyar. Per tant, de res va servir la clara victòria del Barça a Pamplona, amb bon futbol, per tal de retallar punts al líder. Pels pessimistes, la lliga està perduda, perquè el Madrid no perdrà tants punts com el Barça i sis més. Pels optimistes, que també n'hi ha en el planeta culer, falta molta lliga i la recuperació de l'equip quant al joc és una evidència. Què passarà, doncs? Es veurà amb els mesos, però particularment crec que hi ha raons per a l'optimisme.

Cal, doncs, una explicació. El Barça afronta una temporada dura, perquè fins ara no ha fet la feina ben feta. La feina ben feta per al Barça és jugar bé i guanyar. I com diu aquell, hi ha moltes més possibilitats de guanyar si es juga bé, que si no es juga bé. Escric evidentment sobre el Barça perquè totes les teories sobre que el pitjor Madrid és el que guanya Champions ja estan escrites, però a mi m'interessa parlar del Barça i no pas del Madrid. Del Barça guanyador, que ho és i que ho ha estat molts anys des de l'època de Cruyff. Ho va ser en l'època de Rijkaard, ho va ser en l'època de Guardiola, ho va ser en l'època de Tito Vilanova i ho ha estat amb Luis Enrique a la banqueta. Però aquest Barça guanyador, de l'holandès a l'asturià, només ho ha estat, de guanyador, quan ha jugat bé. Pot haver tingut sort, com en les lligues de Tenerife, però el Barça necessita jugar bé i ser millor que els altres per guanyar títols.

Feta aquesta premissa, també podem arribar a la conclusió que quan el Barça no juga bé és molt difícil que guanyi títols. I és per això, perquè el Barça pot jugar diferent de com ho feia amb Guardiola o Tito, però li cal jugar bé per guanyar. I aquest any ha guanyat molts partits per la força que representa tenir Messi a l'equip i elements com Neymar i Luis Suárez al seu cantó. Però com que no ha jugat bé durant molts partits, està a sis punts del Madrid. Podria haver jugat bé i estar també a sis punts, i potser seria millor així. Però allà on volia anar és que l'equip del Barça està fet per jugar bé i guanyar i amb la recuperació d'Iniesta i el retorn del bon estat de forma de Sergio Busquets aquest Barça només pot anar a millor.

Plantejat tot això, és possible que el Madrid de Zidane continuï jugant malament i guanyant, però algun dia se li acabarà la sort, no en tinguin cap dubte. I si el Barça fa el que ha de fer, és a dir jugar bé i, per tant, guanyar partits, les posicions s'acostaran i el Barça tindrà l'oportunitat de rescabalar-se en la lliga i continuar endavant en la Champions i la copa del Rei. I, per tant, podrà optar a tots els títols que queden per disputar, inclosa la lliga.

Així doncs, demanem al Barça l'excel·lència perquè amb l'equip que té és el que li toca fer.I si el Barça juga bé, sumarà més punts que el Madrid i optarà a guanyar la lliga. Pot semblar agosarat dir-ho ara mateix, en l'actual situació de l'equip, però aquesta plantilla i, sobretot, Messi mereixen tot el crèdit. Se l'han guanyat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)