Editorial

L’EDITORIAL

Finalment, uns Jocs sense públic

Els Jocs Olímpics que s’han d’inaugurar a Tòquio el proper 23 de juliol es disputaran finalment sense públic. Era una decisió que es veia a venir després que la pandèmia s’hagi agreujat en les últimes setmanes. El 24 de març de l’any passat els organitzadors dels Jocs i el Comitè Olímpic Internacional (COI) van decidir ajornar-los un any. No van tenir més remei. La Covid-19 feia estralls. Un any més tard, el món està més preparat gràcies a les vacunes i els Jocs, igual que les competicions que s’han anat fent arreu del món, es podran disputar amb relativa seguretat seguint tots els protocols. També és veritat que no s’ha fet cap competició amb tants esportistes junts a la mateixa ciutat.

En tot cas, els Jocs es faran, si tot plegat no va a pitjor, i es faran sense espectadors. Fa mesos ja es va deixar clar que no hi hauria espectadors forans. Ara, ni els de casa. Tòquio 2020 seran uns Jocs diferents. Si alguna cosa fa diferent els Jocs Olímpics d’un campionat del món és que tots els esports i esportistes estan junts durant setze dies, que ho comparteixen tot, que creen un ambient especial entre ells, el públic i la ciutat que els acull. Malauradament Tòquio 2020 serà una competició i prou. Ni comunió d’atletes ni de públic. El silenci serà el company dels esportistes. Serà el mal menor, tal i com està el món en aquests moments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)