Editorial

L’EDITORIAL

Els interessos comuns del Barça i Tebas

Javier Tebas acaba de tancar una aportació a LaLiga de 2.700 milions d’euros procedents d’un fons d’inversió, que pràcticament equival a la quadratura del cercle a canvi –i això és el que no s’explica– d’una pèrdua d’autonomia que d’una manera o altra és inevitable quan es produeix l’entrada d’un inversor que no té clàusules de garantia en el negoci –ni respecte a la inversió ni a la rendibilitat– i que, per tant, voldrà influir en la presa de decisions. Com passa a tot arreu quan arriba un inversor extern d’aquesta potència. Per resumir-ho, com més funcioni el negoci, més tranquil estarà CVC sobre els seus diners i més relaxat es mantindrà respecte a la gestió.

Tebas necessitava aquesta entrada de capital perquè LaLiga està perdent pistonada respecte a la Premier en termes econòmics. Dels 2.700 milions, 2.430 van directament a millorar la infraestructura dels clubs i, en conseqüència, la seva competitivitat. Al Barça li resol de cop el principal problema d’aquest mes d’agost, ja que li permet elevar el límit salarial i, per tant, es podrà inscriure el nou contracte de Messi i també Memphis, el Kun Agüero, Emerson i Eric Garcia. Era impensable un Gamper amb Messi a la grada, i hauria estat un daltabaix que no pogués jugar la primera jornada de lliga, d’aquí a onze dies, perquè el Barça no hagués pogut complir les normatives salarials i donar-lo d’alta.

El cercle es tanca perquè a Tebas, que per filiació personal voldria veure el Madrid campió eternament, no li convé gens una lliga sense Messi. Als 34 anys, l’argentí continua sent un actiu que dona un valor als drets d’imatge de LaLiga molt i molt superior al seu cost. Si el Barça no aconseguia desprendre’s de jugadors, Tebas no sabia com fer-s’ho per permetre la inscripció de Messi sense violentar les regles que fa complir a la resta de clubs. Era fer entrar el clau per la cabota, i l’acord amb CVC ara ho estalvia.

Des de l’òptica del Barça, s’aconsegueix saltar indemne l’embat de la primera gran onada. Es manté la mar de fons d’un informe d’auditoria tan desconegut com temut, però la temporada esportiva començarà amb totes les potes aguantant la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)