Editorial

L’EDITORIAL

A punt de conèixer la gravetat del malalt

L’aturada del futbol de primera divisió pels partits de seleccions jugarà aquesta vegada en contra del Barça (tot i que al Madrid, tant el Xèrif com l’Espanyol també li han destapat les vergonyes). Però les especulacions al voltant de Koeman i la banqueta s’interrompran demà dimecres, quan Joan Laporta detallarà les conclusions de la due diligence que ha costat elaborar gairebé mig any.

Es preveuen uns quants marrameus en sèrie perquè, si bé l’estat general del club ja ha estat descrit, les decisions que l’han conduït fins aquí estan pendents d’explicació. Més enllà de la valoració ètica i professional que mereixin algunes actuacions que es relataran, el Barça i tot el seu entorn hauran de prendre consciència d’una realitat delicadíssima, que només el patrimoni i el nom del Barça evitaran que es concreti en una fallida. Una realitat que no es podrà revertir a curt termini en l’àrea econòmica i que esportivament pot millorar a base d’aportacions diverses: pla director, criteri i determinació per part de Laporta i la junta; clarividència, cintura i vocació de millorar per part de l’entrenador i esquenes fortes per aguantar el que els ve al damunt –perquè el compromís es detecta cada dia– en una colla de jugadors nascuts aquest segle que són els que ho tenen tot per fer en la plantilla.

La marxa de Messi i al sarau amb Koeman (que ningú el consideri episodi tancat) són exemples propers i estridents que, en el Barça, que avui s’anuncia com a blanc nuclear es va emmascarant per una evolució posterior i acaba tenyit de negre sense que qui ho publica sigui necessàriament un falsificador de la realitat. Però pel que fa a la due diligence, les faves estan molt comptades i el pronòstic pessimista té totes les possibilitats de complir-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)