Editorial

L’EDITORIAL

El gol de Frenkie debilita Dembélé

La conclusió més positiva del 0-1 del Barça a Mendizorrotza és que Xavi té dues setmanes de calma relativa per fer guanyar densitat i textura futbolística a un equip que en els pocs dies de mercat obert que queden podria encara ser objecte d’alguna modificació. És segur que Xavi ha de deixar de comptar amb Ansu Fati. Amb Dembélé tot apunta que també però val més esperar que els fets es consumin.

En termes resultadistes, els tres punts contra l’Alavés tenen una conseqüència immediata: si el Barça guanya en la represa de la competició, avançarà el seu rival, l’Atlético, i se situarà en zona de Champions. Però l’assoliment dels objectius de mínims ha de caminar en paral·lel amb la construcció de nous conceptes de joc perquè tot el que es faci d’aquí al maig serà feina feta i temps guanyat per a la pròxima temporada. I tampoc cal portar-se a engany: del partit contra l’Alavés se’n salven tres punts vitals, però molt poca cosa més.

L’altre efecte del gol de Frenkie de Joing a les acaballes té com a perjudicat Ousmane Dembélé. El francès i el seu agent, en plena espiral de tensió amb el Barça, va tibar ahir la corda no presentant-se a la cita prevista per un sobtat mal de panxa. Una ensopegada del Barça a Mendizorrotza hauria reforçat la seva aposta, però el 0-1 la debilita. Queda una setmana per al desenllaç d’aquest serial i encara no es coneixen totes les cartes que faran servir les dues parts, però el plantejament del club –o renoves o marxes traspassat– té un forat de seguretat: amb el mundial a finals d’any, Dembélé es pot permetre continuar al Barça fins al juny arriscant-se a no jugar –això, sempre i quan el sindicat de jugadors no surti al seu auxili– i cobrant íntegrament el salari. Dit d’altra manera, el principal perjudicat que l’agent del jugador esculli aquesta tercera via tornaria a ser el club, que no tindria marge de maniobra en el fair play financer i que, si el mantingués a la grada, viuria la tensió del debat permanent sobre fins a quin extrem és convenient mantenir apartat dels partits talent no compromès si l’equip no acaba de rutllar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)