Editorial

L’EDITORIAL

El Barça i els jutjats, massa sovint mal negoci

Ja sabem que la Fiscalia investigarà les actuacions de la junta del Barça en l’etapa de Josep Maria Bartomeu que queden sota sospita en les conclusions de l’auditoria ‘forensic’ que Joan Laporta exposarà dimarts. No és un fet gens excepcional. Ho seria més que el ministeri fiscal hagués retornat la documentació sense donar-li curs. Dit això, i pendents de llegir les conclusions i d’escoltar la interpretació que en fan els serveis jurídics del Barça, sorgeix un primer interrogant que necessita resposta: per què a Fiscalia i no al jutjat de guàrdia? Es pot intuir que de tipus penals inequívocs no se’n deuen haver trobat gaires perquè en aquest cas, més que portar unes conclusions a la fiscalia perquè investigui a veure què hi veu, el Barça hauria presentat directament una querella. Tampoc es pot ignorar que l’auditoria s’ha desenvolupat al llarg de molts mesos, marge suficient per haver explorat totes les actuacions sota sospita.

Aquesta primera aproximació no exclou que, encara que no es detectessin tipus penals delictius, la gestió de la junta anterior, i la de totes les juntes, hagi d’estar sotmesa a examen, a escrutini, a debat ètic. En definitiva a a judici intern en la institució blaugrana, que és la manera més efectiva de situar cada fet i cada persona en el seu just valor històric. Bartomeu està tranquil, convençut que cap integrant del seu equip va ficar la mà a dins de la caixa. I mentre no es demostri el contrari, no s’hi val a escampar sospites. Amb les conclusions de l’informe diferides sis dies –s’havien de presentar ahir, i dimecres es van endarrerir fins a dimarts vinent– i acompanyades de l’anunci de la denúncia a Fiscalia, el que ha aconseguit segur Laporta són sis dies d’especulacions. I, també, generar expectatives que Bartomeu va prendre decisions econòmicament injustificables. Aquestes expectatives són un ganivet de doble tall. Si dimarts es confirmessin, la decisió d’anar a Fiscalia no es discutiria. Però si les conclusions fossin febles, valdrà més replantejar-se la via judicial, que a més d’incerta –com bé sap el Barça de visites anteriors als jutjats–, és llarga perquè Fiscalia s’hi pot passar mesos abans d’emetre les seves conclusions i decidir si acusa o no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)