Editorial

L’EDITORIAL

La final de la vergonya

És la final de Courtois, però és també la final d’un caos escandalós. El dispositiu de seguretat programat amb motiu del Liverpool-Madrid a Saint Denis va quedar sobrepassat i va convertir en un desgavell l’accés dels aficionats a l’estadi. Que un dels esdeveniments esportius amb més seguiment arreu del món hagi d’endarrerir el començament més de mitja hora ja és senyal que alguna cosa grossa ha fallat. De fet, el partit va arrencar sense tenir ni de bon tros l’embolic resolt.

Ja hi va haver descontrol al primer anell de seguretat, per on van accedir a l’entorn de l’estadi aficionats del Liverpool sense entrada o amb entrada falsa. Més endavant, i en ple col·lapse als torns d’accés, alguns seguidors van decidir tancar les tanques per entrar al recinte. Desbordada, la policia francesa no només va fer càrregues, sinó que també va utilitzar gasos lacrimògens. Robatoris amb violència, corredisses, tensió i gent amb entrada sense poder accedir al camp van completar un panorama lamentable, per fer-s’ho mirar.

La UEFA assenyala els aficionats anglesos amb entrades falses. Que en viatjaven milers i milers sense entrada, se sabia feia temps. No tenien cap previsió mínimament fiable? Com podia enganxar tant en fora de joc els responsables de la seguretat d’un esdeveniment de primera magnitud? Faran falta moltes explicacions per justificar que el dispositiu de seguretat fos tan caòtic. Encara sort que el mal va ser molt menor, tenint en compte el desastre que hauria pogut provocar la barreja dels problemes als accessos, els aficionats sense entrada autèntica disposats a fer qualsevol cosa per entrar al camp i la desesperació dels que havien pagat entrada i no podien arribar al seu lloc. Va passar poca cosa, però el problema va ser molt greu. I París té a l’horitzó l’organització dels Jocs Olímpics del 2024.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)