Editorial

L’EDITORIAL

La pífia del Barça amb Geyse

Hauria estat una golejada més, amb l’afegit que un resultat tan contundent en una eliminatòria encara és més cridaner, però el pas del Barça per El Sadar, en els vuitens de la copa femenina, no quedarà pas marcat pel 0-9 amb què va superar l’Osasuna davant de més de 6.000 espectadors. El Barça té molts números de quedar eliminat de la competició per l’alineació indeguda de Geyse Ferreira, que l’Osasuna ja ha denunciat al comitè de competició. La brasilera arrossegava una sanció, per l’expulsió en la seva anterior participació en la copa, jugant amb el Madrid CFF la temporada passada. I ni ella va avisar ni ningú del club se’n va adonar.

No és el primer cas, i curiosament en la mateixa eliminatòria també s’hi ha trobat el Sevilla, però això no rebaixa la gravetat de l’error. El Barça sosté que no li va arribar cap notificació i que a la pàgina web de la federació no apareixia la sanció, arguments que, d’entrada, tenen un pes més aviat escàs. En començar una temporada o una competició concreta –el Barça accedia a la copa directament als vuitens de final–, és de manual tenir presents les sancions arrossegades de l’anterior per evitar ensurts. En un club amb l’estructura professional del Barça –com el Madrid, amb la famosa alineació de Txérixev al camp del Cadis el 2015–, costa d’entendre que passi per alt. Sense exculpar tampoc la futbolista, que va badar en no assimilar o no recordar que una expulsió en un partit equival a perdre’s el pròxim.

Si es confirma l’eliminació, el Barça perdrà la possibilitat de revalidar la copa, que ha guanyat en les tres últimes edicions, i veurà com l’aspiració més ambiciosa de col·leccionar tots els títols queda frustrada ben aviat, i no precisament per cap relliscada al terreny de joc. Un 0-9 a favor convertit en una derrota. Serà el preu, si no hi ha un gir de guió improbable, d’una badada amb totes les lletres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)