Editorial

L’EDITORIAL

Montilivi i Fontajau, la màgica coincidència a Girona

L’esport a Girona quedarà marcat per una coincidència sense precedents i difícilment repetible ja no només a la ciutat sinó en cap altra. Que el mateix dia, el mateix vespre, pugessin dos equips a la màxima categoria d’esports amb tant d’impacte i seguiment com el futbol i el bàsquet és per no oblidar-ho més. El doble èxit del 19 de juny del 2022 va generar imatges tan potents com Marc Gasol i Cristhian Stuani abraçats al balcó de l’Ajuntament i aclamats per milers d’aficionats i ha permès recuperar el millor caliu amb el futbol a Montilivi i sobretot amb el bàsquet masculí a Fontajau, on l’Uni Girona ha mantingut durant anys i manté un nivell altíssim a la pista i un ambient admirable a les graderies, però l’ACB havia desaparegut del mapa i sense cap perspectiva fins que Marc Gasol i la seva història de pel·lícula ho han regirat tot.

La sincronia no s’ha acabat amb l’ascens. La casualitat va voler que la visita del Barça a Montilivi i a Fontajau caigués el mateix cap de setmana. L’ACB tenia fixada data i hora des de feia temps –en la programació d’horaris no hi ha precisament sintonia entre el futbol i el bàsquet– i LaLiga ha decidit situar el partit de futbol el mateix dia. El 28 de gener, Girona-Barça a Montilivi (16.15h) i Girona-Barça a Fontajau (20.45h). Cites clau per presumir i per omplir a vessar els dos recintes, amb marge per ser als dos llocs. I amb una mena d’assaig previ, perquè a una gran remuntada de l’equip de Míchel contra el Sevilla, amb 12.035 espectadors, el va seguir el millor partit de la temporada del Bàsquet Girona, que va destrossar un aspirant a jugar la copa com el Bilbao amb 5.181 espectadors fent l’onada. Dos espectacles de primera la mateixa tarda. La màgica coincidència continua col·leccionant capítols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)