Editorial

L’EDITORIAL

L’esquí de muntanya, més nostre

Oriol Cardona s’ha catapultat definitivament en l’esquí de muntanya. En el mateix escenari en què l’any passat va guanyar el títol europeu –el seu primer or d’un gran campionat internacional– amb una exhibició, el banyolí va fer un pas mes i es va penjar la medalla d’or en el campionat mundial. Amb una superioritat indiscutible, sense errors ni concessions en el quarts de final, les semifinals i la final de la categoria d’esprint, el banyolí va fer bons els millors pronòstics i va arrencar de la millor manera el mundial de skimo que disputa a casa, a Boí Taüll.

L’esquí de muntanya està d’enhorabona perquè passarà a ser esport olímpic a partir dels Jocs del 2026, a Milà i Cortina d’Ampezzo. L’esprint hi entrarà, i Oriol Cardona, un cop acomplert amb 28 anys el somni pel qual ha estat tants anys lluitant, tindrà un altre repte majúscul a l’horitzó. La condició d’olímpic és un impuls per a un esport que no és precisament dels multitudinaris, i tenir i generar referents és també una manera efectiva i directa de fer-lo créixer. Cardona és el cap de colla d’una delegació catalana que, en la primera jornada del mundial de Boí Taüll, també va comptar els bronzes de Maria Costa i Ot Ferrer en sub-23 i l’or de Laia Sallés en sub-18. I tot plegat, en un campionat que, per primera vegada, retransmet en directe Televisió de Catalunya, una aposta que s’ha de posar en valor i que sens dubte és una altra via de fer augmentar l’interès per un esport que es comença a fer un lloc a casa nostra. Catalunya, terra de grans fites esportives, també aixeca el dit a la muntanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)