Editorial

L’EDITORIAL

El cas Negreira, la prudència, la taca i l’amenaça

La judicialització del cas Negreira és un pas previsible –sobretot des que Estrada Fernández va presentar una querella contra l’exàrbitre al jutjat d’instrucció pels mateixos fets– però ni de bon tros menor. Ara comença la via judicial, un cop la fiscalia ha presentat la denúncia acusant el Barça com a persona jurídica i també els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, el CEO Òscar Grau i el director d’esports professionals Albert Soler i Enríquez Negreira, per un suposat delicte continuat de corrupció entre particulars en l’àmbit esportiu, un delicte continuat d’administració deslleial i un delicte continuat de falsedat en document mercantil.

Amb la qüestió judicial tot just en l’arrencada del procés, convindria posar-hi un punt de prudència. Però el cas és tan estrany, delicat i cridaner que s’han multiplicat les veus crítiques que no s’esperen a veure’n el recorregut judicial, si en té. Hi faltava el Madrid, que ara sí que passa a l’atac, després d’haver mantingut moderació i reserva. La taca s’ha escampat com mai. Hi acabi havent o no conseqüències penals i/o esportives –l’arbitrarietat de la UEFA, amb qui precisament el Barça no viu ara mateix un idil·li, la podria conduir fins i tot a l’extrem d’arraconar-lo de les seves competicions sense haver-hi resolució judicial–, tardin més o menys a aclarir-se, el fet és que la imatge del club ha rebut una plantofada que fa de mal curar. La reputació queda tacada, i no pas perquè Tebas s’hi recreï o el Madrid s’hi afegeixi, sinó que va molt més enllà.

El Barça reitera que no s’ha comprat cap àrbitre ni s’ha pretès influir en les decisions arbitrals, que a grans trets és l’únic que ha expressat Joan Laporta fins ara. Hi ha encara un grapat de preguntes que continuen sense resposta. Per què es contracta un vicepresident del comitè d’àrbitres? Amb quina intenció? Per què a un preu tan alt? S’ha pecat d’ingenu davant d’un personatge que extorquia el club i ningú l’ha frenat durant anys i anys? Dubtes que el club no ha aclarit públicament en espera, segons al·lega, d’una investigació per tenir tots els elements. Ara que la via judicial tot just comença i amenaça d’allargar-se durant molt de temps, la bola de neu s’està fent massa grossa. El Barça ha de trobar la manera de saber-se explicar i començar a netejar una taca que no para d’estendre’s.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)