Opinió

Respecte per Stòitxkov

Feia temps que no en sabia res ,de Hristo Stòitxkov. Tampoc no és que fes res per saber-ne. El cas és que fa poc més d’una setmana vaig saber-ne perquè va ser a Sant Cugat del Vallès a l’acte de presentació, organitzat per la Penya Blaugrana de la localitat, dels 24 equips formats a l’Escola de Futbol que du el nom de qui va ser el davanter més temperamental i més murri d’aquell Barça gloriós de Johan Cruyff. De manera abreviada, l’escola s’anomena H8S: el número del dorsal de Stòitxkov al FC Barcelona entremig de les seves inicials. Amb la direcció tècnica del també exfutbolista Antonio Sánchez, fa trenta anys que l’escola, amb seu a Barcelona i a Sant Cugat, es proposa ensenyar nens i nenes a jugar al futbol de manera divertida i sociable. Així ho he llegit en el seu web. Com també que el mètode H8S mena a experimentar i a cometre errors dels quals aprendre. Això m’ha interessat.

No és que vulgui fer propaganda de l’escola H8S. Si escric sobre Stòitxkov (un gran futbolista de qui, tanmateix, m’irritava que fos cridaner i una mica trampós) és perquè, en veure’l en les imatges de l’acte a Sant Cugat, vaig recordar que, en relació amb els fets de l’1 d’octubre, va mullar-se clarament: va declarar que el govern d’Espanya era una vergonya total per haver manat la policia a pegar gent innocent. Això li va costar que el govern búlgar el cessés com a cònsol honorari a Catalunya i a Aragó. Per això mateix li tinc respecte. Hi va haver cap altre exjugador del Barça que digués res semblant?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)