Opinió

El lliure mercat

La lliga regular de l’ACB es va acabar diumenge al vespre i demà mateix comença un play-off que, en el millor dels casos –final a tres partits– no s’acabarà abans del 12 o el 13 de juny. Venim de les dues últimes jornades entre dijous i divendres, la 33a, i diumenge l’última. Això sí, amb les dates anunciades des de l’estiu quan es va publicar el calendari amb tots els horaris menys els d’abans-d’ahir.

La competició que a molts se’ns va fer creure, i segurament amb raó durant molt temps, que era un model de gestió està agafant unes derivades difícils d’entendre. La que em crida més l’atenció és la del lliure mercat. Evita corredisses en les hores prèvies a esgotar els terminis d’inscripció però permet, alhora, que el Múrcia –té el seu primer partit a València dissabte– fitxés ahir mateix Yannis Morin, un pivot francès que no ha jugat en cap altra lliga que la del seu país, que arriba a l’equip de Sito Alonso pels problemes físics de Marko Todorovic i Simon Birgander, i que dissabte passat encara va jugar amb el Roanne contra l’Asvel. També dissabte el Tenerife, amb Gio Shermadini lesionat (fractura de costella amb pneumotòrax) pel que queda de curs, fitxava Oliver Stevic. El pivot serbi estava en el Menorca de la LEB Or –0 minuts en el 105-70 a Lleida divendres–, ha jugat més de 200 partits en la lliga amb sis equips, entre els quals el Joventut (2019/20) i debutarà diumenge en el primer partit dels quarts contra el Barça.

M’he perdut. On queda l’esperit de la competició si a qualsevol adversitat s’hi pot respondre amb múscul econòmic? Liberalisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)