Opinió

Interessos econòmics

I ho va ratificar en un acte a Madrid amb un dels seus patrocinadors, un banc

L'anterior govern de Barcelona va accedir a pagar el lloguer i els impostos a un local ocupat, per la funció social que s'hi duia a terme. Pocs dies després que transcendís la notícia, Pau Gasol posava en dubte si els interessos econòmics s'anteposaven a “la salut i la seguretat de tothom”. Sí, i el president dels EUA va rebre el Nobel de la Pau el 2009 quan feia menys d'un any que era a la Casa Blanca. Pel seu projecte de posar fi a les armes nuclears? Que deu estar tan avançat com tancar Guantánamo. Matar Bin Laden, ja...

Ho va dir, Gasol, en un article signat per ell a El País. I ho va ratificar en un acte promocional a Madrid amb un dels seus patrocinadors. Una entitat bancària que pocs dies abans havia obert una ampliació de capital el protagonista de la campanya publicitària de la qual, oh sorpresa, és el mateix pivot. Un personatge públic que també rep diners a canvi de cantar les excel·lències i cedir la seva imatge a localitats costaneres governades i saquejades per dirigents que, en alguns casos, han passat per la presó i tot. Encara ahir sentia el germà mitjà del valor segur –i si no ja els rescatarem entre tots, que no pateixin els capitalistes del BOE– realçant la valentia de Pau per exposar de manera pública una qüestió tan delicada. “Només ens supera la URSS i Iugoslàvia, però com que ja no existeixen no ens supera ningú”, va dir l'aficionat al Madrid i president en funcions d'un estat la banca del qual va ser rescatada quan Pau li va oferir el campionat d'Europa el setembre passat.

“Es parla molt del Zika, peròel que realment mata és el dengue o el Chikungunya”, deia Marina Alabau, ahir. La regatista, or a Londres i infectada pel virus abans de Nadal, va dir que per ella els Jocs són una prioritat i que està disposada a córrer el risc. Deu ser que els interessos econòmics de la sevillana, legítims com els de tots, no estan assegurats com els del guardià de la salut i la seguretat universal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)