Opinió

La hipèrbole habitual

Tot i que Neymar és el futur substitut de Messi, el currículum dels cracs brasilers a can Barça duren
el que duren.
Llacet?

1 Escolto les ràdios amb seu a Madrid que retransmeten els partits de la selecció espanyola i, dimarts, després del gol de Morata, sento un nivell d'exageració habitual: “El millor futbol d'Europa amb diferència”, “amb Iniesta i Silva el rival no hi té res a fer”, “no hi ha cap selecció capaç de fer-nos ombra”... i, fins i tot, “Morata pot ser el màxim golejador de l'Eurocopa”... En la segona part arribarien les castanyes. Cal aquesta habitual hipèrbole de supremacia ibèrica?

2 Això també val per a la temporada de De Gea. S'ha passat de dir que era el millor porter del món, que s'ha de fitxar del Manchester United en l'últim minut del darrer dia possible (amb el ridícul incorporat) a sentir com alguns asseguren que a partir de dilluns, contra Itàlia, ha de tornar a jugar Iker Casillas. Com es pot passar de Pinto a Valdemoro en sis mesos?

3 Parlo amb John Carlin, periodista i escriptor fanàtic del futbol, que amb la sortida de la Gran Bretanya de la UE ha demanat la nacionalització espanyola i desitja que Islàndia derroti dilluns Anglaterra en l'Eurocopa. Però s'obren grans preguntes futbolístiques: què passarà amb els futbolistes provinents de les illes, per exemple Gareth Bale? Deixarà de ser comunitari? I què passarà amb les inversions de magnats estrangers en equips capdavanters de la Premier League?

4190 milions d'euros més IVA? Tot i que considero Neymar el futur substitut de Leo Messi, el currículum dels cracs brasilers a can Barça duren el que duren. Llacet?

5 De fet, el problema no seria que marxés Neymar. És que l'última picossada rebuda a can Barça –pel traspàs de Luís Figo al Madrid– es va gastar en Overmars, Petit i Christanval. Algú garanteix que es faria una inversió a l'altura de l'ingrés i del jugador que es substitueix?

6 No considereu que si marxés Neymar seria la cirera d'un pastís que va començar amb un nyap i un bunyol de contracte i que el seu pas no podia acabar de cap altra manera que aquesta?

7 Tot fa pensar que, si finalment Neymar se'n va, la seva destinació serà el París Saint-Germain. No em vull ni imaginar com seria el contracte del brasiler tenint en compte la fiscalitat a França, que pot arribar a trams fiscals del 75% de retenció. Quant hauria de pagar el propietari del club parisenc per portar a terme aquest fitxatge? Mareja només de pensar-ho.

8 Veig que els de sempre enceten una polèmica absurda: si Gerard Piqué va fer una peineta (que la va fer) mentre sonava l'himne espanyol. Es volia fotre de l'himne d'Espanya? Ignoro què volia dir, però que hi ha un grup de gent (periodistes, futbolistes i opinadors, entre d'altres) que li té una ràbia dolorosa és evident.

9 El barcelonisme hauria de ser agraït, ara que van mal dades, amb Joan Creus i Xavi Pascual. Que al final el projecte no hagi sortit bé no amaga la capacitat que han tingut tots dos per treballar. No hauria l'afició d'agrair tot el que han fet per la secció, tant en Txitxi com en Xavi? Ara Jasikevicius? Ja ho veurem.

10 M'assabento que està en fase de preproducció una pel·lícula que ja tinc ganes que s'estreni: el biopic sobre la vida del tennista nord-americà John McEnroe i els seus històrics enfrontaments amb el suec Björn Borg. Podem imaginar la cara de McEnroe amb l'actor que el recrearà, Shia LaBeouf?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)