Opinió

Les instàncies oficials

El Comissariat de l'Energia Atòmica ha creat càmeres
tèrmiques per trobar motors

Queda un mes mal comptat –si ho fem bé són 34 dies– perquè comencin els Jocs Olímpics. “El que compta és estar-hi i gaudir-ho”, va dir en el programa Podium de Telefónica Rafa Nadal aquesta setmana. És l'encarregat de dur la bandera espanyola en la cerimònia inaugural i, des que es va haver de retirar per una lesió en un canell en l'últim Roland Garros, està de baixa. Em disculparà el lector, però no he sabut trobar ni el diagnòstic ni el temps estimat de recuperació. El manacorí, or el 2008, ja tenia assignat aquest paper a Londres el 2012 i no el va poder representar perquè fa quatre anys també estava lesionat. Aleshores va ser el genoll, i aquest hivern la ministra d'Esports francesa del 2007 al 2010, Roselyne Bachelot, va dir en una tertúlia que els set mesos de baixa del tennista no van ser pel mal estat del seu tendó rotul·lar, sinó per un positiu en un control antidopatge.

“Ningú pot dir coses com aquesta. I menys sense informació. L'única manera d'aturar-ho és iniciar una acció jurídica”, va dir el mes d'abril Nadal. El judici ja té data, el 7 de juliol... del 2017! És a la sala 17 del Tribunal Correccional de París. No sé si és d'interès, però això sí que ho he trobat de seguida. Nadal va mostrar el seu desig que es publiquin tots els resultats antidopatge de tots els esportistes. Però va dir que eren les instàncies oficials les que ho havien de fer, perquè els esportistes no tindrien credibilitat.

El Comissariat de l'Energia Atòmica, a petició del govern francès, ha creat càmeres

tèrmiques per detectar la presència de motors amagats dins les bicicletes. És l'estrella del Tour que comença avui: l'aparell és portàtil i l'operari podrà anar en una moto seguint la cursa o també situar-se al costat de la carretera i esperar que passin els ciclistes. El primer cas va aparèixer el 30 de gener en la cursa sub-23 femenina dels mundials de ciclocròs a Bèlgica. No se'n coneix cap més. Però en el Tour es faran 3.000 controls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)