Opinió

Desagraïts amb ‘la furia'

Del Bosque va defensar Piqué enmig d'una allau de crítiques i es va pronunciar a favor del dret a decidir dels catalans... Ovació de gala

1 En les reaccions després de l'eliminació de la selecció espanyola de l'Eurocopa es veu el desagraïment d'un sector (important) de la societat amb una gent que ha guanyat un mundial i dos campionats d'Europa. Cal repetir com un lloro l'expressió fi de cicle?

2 L'escola Barça va casar a la perfecció amb el futbol de la selecció espanyola. Iker Casillas i Sergio Ramos es van adaptar a Piqué, Xavi, Pedro, Villa, Iniesta... I Del Bosque va saber liderar un vestidor complicat per la tara que va significar per al futbol espanyol l'època Mourinho. Com és que costa tant recordar aquells grans moments?

3 Val la pena aplaudir Vicente del Bosque pel seu tarannà. Una persona que va sortir a defensar Gerard Piqué enmig d'una allau de crítiques i que, a més, es va pronunciar a favor del dret a decidir dels catalans, només mereix ovacions de gala. ¿Recordeu quan, a la SER, va preguntar a Mariano Rajoy per què no deixava que els catalans decidissin el que volen ser?

4 “Fi de cicle.” D'acord. Però fi de cicle va ser quan David Villa ho va deixar, fi de cicle va ser quan Xavi va anunciar que deixava la selecció espanyola. Fi de cicle va ser quan Carles Puyol va deixar el futbol. Això són diversos finals de cicle, oi? Juanfran, Morata, Nolito... Amb l'obligat respecte: ¿aquests jugadors es poden comparar amb els que van fer campiona d'Europa i del món la selecció espanyola, com ara Villa, Puyol, Fernando Torres...?

5 Fins a quin punt hi ha una relació causa-efecte entre les sempre exagerades previsions de la premsa de Madrid i el futbol de la selecció espanyola? Expectatives enormes, castanya descomunal.

6 Fa algunes dècades, cada cop que hi havia un entrenador que veies que estava a punt de plegar començaven a sonar alguns noms habituals... Eren els anomenats voltors. Noms com ara José Luis Garcia Traid i Marcel Domingo s'anaven repetint... No us fixeu que ara torna a passar el mateix? Que cada cop que hi ha algú a punt de saltar (com ara Del Bosque) sempre apareixen els seus?

7 El que he comentat sobre Del Bosque val també per al cas de l'exentrenador del Barça de bàsquet Xavi Pascual. Castigat ara per una bona part de l'afició i premsa, no hauríem de recordar que un entrenador de la casa va guanyar el que va guanyar? No se li deu un respecte, a aquest senyor i a Joan Creus?

8 Veus l'Eurocopa amb més jugadors fosos, esgotats i petats per metre quadrat. Amb una temporada tan fastigosament llarga, en què les estrelles estan totes trinxades (Cristiano, Lewandowsky, Pogba, Iniesta...), no seria una gran idea eliminar les impresentables pròrrogues?

9 Si Portugal guanya l'Eurocopa (cosa poc probable però gens impossible) el nom de Cristiano tornarà a ser gastat per comentaristes de Madrid per fer-li guanyar la Pilota d'Or. Però quedeu-vos amb una idea: en la final de la Champions només hi va ser per llançar el darrer penal i, fins avui, en l'Eurocopa ha fet més nosa que servei. Ara bé: pot guanyar la Pilota d'Or? Doncs sí.

10 A la llista de morosos d'Hisenda, amb més d'un milió d'euros de deute, apareix l'exblaugrana Dani Alves. A veure: hi pot haver mà negra, però... ara Alves, abans Piqué, Leo Messi, Adriano, Mascherano... No passa alguna cosa estranya amb aquests contractes i els drets d'imatge al Barça?

113 hores 40 minuts de roda de premsa de Josep Maria Bartomeu, la mateixa durada que la versió estesa en DVD i/o Blu-Ray de Titanic, de James Cameron. No ens estem passant? No és millor anar repartint durant l'any les aparicions del president del Barça en lloc de fer aquesta esgotadora roda de premsa inacabable?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)