Seleccions

Catalunya s’estrena amb derrota al mundial (14-17)

Corfbol. La selecció ha cedit contra la República Txeca a Sud-àfrica i demà jugarà contra la campiona i gran favorita, els Països Baixos

La selecció catalana absoluta de corfbol ha començat amb mal peu el mundial de Durban (Sud-àfrica). La República Txeca l’ha derrotat de tres gols (14-17) i ara mateix el millor horitzó possible és la tercera posició de grup, que la faria jugar els vuitens de final contra qui sigui campió entre Alemanya, Portugal, Sud-àfrica i el Japó.

El conjunt de Xavi Vidal ha rendit relativament bé en apartats com la defensa, el rebot o la circulació de pilota, però s’ha mostrat especialment desencertada de cara a cistella en els moments clau, com ara el primer quart o quan s’ha avançat 9-7 al marcador, ben entrat el segon període. El parcial de 2-4 del tercer quart ja ha esdevingut definitiu.

Catalunya ha començat avançant-se gràcies a un penal transformat per Javi Navarro però ja no ha anotat més durant el primer quart. Els txecs i les txeques tampoc no trobaven el camí de la cistella però n’han fet prou amb un tir de llarga distància, un de mitja i un penal per situar-se 1-3. Un resultat enganyós però significatiu d’allò que arribaria després.

La selecció catalana s’ha trobat amb el seu millor joc just després del primer descans, tot igualant ràpidament el marcador (Alba Rosa i Olga Gandia) i replicant el 3-4 i el 4-5 gairebé a l’acte (Míriam Moraleda i Alba Rosa, novament). Marc Castillo ha donat el primer avantatge (6-5) i tot semblava de cara quan Gandia, Javi Navarro i novament Castillo han situat el 9-7. A partir d’aquí, però, ha tornat l’encallament i la República Txeca ha acabat per sobre el període (9-10).

El tercer quart de Catalunya probablement ha estat el més fluix i li ha acabat costant la derrota. Els quatre gols dels txecs han fet molt mal i la diana de David Puertas des de mitjana distància (10-12) ha acabat sent una inspiració aïllada que no ha generat la confiança necessària. Només l’11-14 de Javi Navarro ha obert una minúscula porta per a l’esperança en el tram final.

La sentència de la República Txeca ha arribat amb l’11-16, després de quatre minuts més sense anotacions catalanes. Amb tot decidit, Castillo, de penal, Navarro i Clara Cruz -en el seu primer minut de joc- han maquillat el marcador i han frenat una sagnia de punts de diferència que hauria pogut ser letal amb vista a possibles desempats -passa el millor quart-. Demà (13.45 h) contra els grans favorits, els Països Baixos, serà important limitar la golejada, amb un ull posat en el decisiu duel de dissabte (12 h) contra Nova Zelanda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)