Seleccions

Amb el fre de mà posat

Copa de les Regions UEFA. Catalunya no passa de l’empat a zero en el debut contra l’amfitriona i està obligada a guanyar avui contra Aragó (12 h) per somiar en la classificació

CATALUNYA 0 EXTREMADURA 0

CATALUNYA:Ortega, Pastells, Àlex Cano, Pelegrín, Guillem Pujol, Bermu, Ton Alcover, Josu, Jordi Cano (Sergi Serrano, 79’), Peke (Xavi Ferrón, 60’) i Josele (Jan González, 60’).EXTREMADURA:Pedraza, Perla (Caco, 59’), Lolo, Álex, Carlos Arias, Sergio Gómez, Aton (Ángel Luis, 70’), Teto (Viñuela, 71’), Platero, Ensa i Javi Bernal.GOLS:cap.ÀRBITRE:Sergio del Río Lozano (col·legi extremeny). T.G: a Josu (Catalunya); a Lolo, Aton i Ensa (Extremadura).PÚBLIC:Uns 200 espectadors al municipal d’Arroyo de San Serván.

Jordi Cano, 12 gols amb l’Europa. Peke, 7 amb el Castelldefels. Josele, 6 amb el Sants. Tres dels cinc màxims golejadors del grup català de tercera divisió en l’onze presentat per Toni Almendros. I en la memòria recent, l’escandalosa golejada per 9-0 contra Extremadura al Joan Baptista Milà de Sant Boi, en l’últim cara a cara entre totes dues seleccions, el desembre del 2017. L’estadística i l’hemeroteca jugaven a favor i dibuixaven un debut càlid per a Catalunya en la copa de les Regions UEFA. Però no. Error de càlcul. Empat sense gols i, ara, a remolc.

A guanyar i a esperar

La renúncia de Múrcia i la consegüent modificació dels encreuaments dins el grup A permetia a la CatUEFA passar a dependre d’ella mateixa per accedir a la fase final, però haver iniciat la competició amb el fre de mà posat complica les coses. Per avançar, Catalunya ha de guanyar avui Aragó i esperar un resultat favorable entre Extremadura i els aragonesos demà (10 h).

Toni Almendros no havia amagat el desig de guanyar el campionat estatal i tornar a Europa cinc temporades després. Moldàvia queda ja lluny en el record. Si Catalunya guanyava els dos partits, havia promès que tornarien tocant la guitarra a l’avió. Per ara, poca música. Bachata en l’autocar des de l’hotel a l’estadi abans del partit, i punt. A la selecció li va faltar swing. Li va faltar gol.

Falta el gol

Toni Almendros va sortir amb un 4-2-3-1, amb accent gracienc. Tres futbolistes de l’Europa a l’onze [Pastells i els germans Cano]. Precisament Sergi Pastells va tenir la primera acció clara. Pèrdua de pilota d’Extremadura, recuperació de Pastells a camp propi, conducció i rematada final ajustada al pal. Gran acció individual del lateral i bé Josu participant en la jugada arrossegant els centrals i generant l’espai pel mig per a la rematada (18’).

Josu, Jordi Cano i Peke van intercanviar posicions en atac amb constància, però el mur extremeny va resistir amb fermesa. El davanter del Sants Josele va tenir el gol a les botes a cinc minuts del descans, però es va adormir a l’àrea i el central Álex va arribar al tall, puntual com un rellotge suís.

Extremadura, plural en la convocatòria –només dos dels divuit futbolistes juguen en el mateix club–, va aguantar ben plantada en tot moment. Almendros va moure fitxa amb la doble entrada de Xavi Ferrón i Jan González, però no va canviar el guió. Abans, Jordi Cano havia fet treballar Pedraza amb un xut des de lluny que quasi s’empassa el porter extremeny (51’).

Partit cuit a foc lent, a Catalunya quasi se li passa el temps de cocció, perquè a punt va estar fins i tot d’escapar-se-li l’empat. Una doble oportunitat per a Viñuela (87’ i 88’) i sobretot un xut de Javi Bernal (90’) haurien pogut decidir. Encara gràcies.

TOT FALLA

Ni els precedents ni la presència de Cano, Peke i Josele (25 gols en lliga) serveixen

ENCARA GRÀCIES

Dominada però ben plantada, Extremadura hauria pogut guanyar (87’ i 88’)

Examen contra Aragó a Puebla de la Calzada

La selecció d’Aragó, que entra avui a escena, va presenciar en directe el Catalunya-Extremadura des de la grada. L’empat d’ahir l’afavoreix. A més, arribarà més descansada a la cita contra una selecció catalana que tindrà menys de 24 hores de descans. El combinat de Toni Almendros està obligat a guanyar avui el segon partit del grup A al municipal de Puebla de la Calzada (12 h). La CatUEFA necessita els tres punts i esperar el resultat de l’últim partit de demà. L’Extremadura-Aragó es jugarà amb la selecció catalana ja a casa. L’expedició marxarà avui després de dinar en autocar des de Mèrida cap a Sevilla, i d’allà agafarà un vol cap a Barcelona. Malament si Catalunya s’ha de refiar d’altres resultats, perquè la tanda de penals d’ahir a Arroyo de San Serván tampoc ajuda en possibles desempats. Catalunya va perdre 5-6 des dels onze metres. Ton Alcover, Pelegrín, Josu, Ferrón i Bermu van marcar el seu penal, però va fallar Sergi Serrano del Sant Andreu. Bernal, Viñuela, Gómez, Ángel Luis, Ensa i Platero van marcar per Extremadura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)