Seleccions

Final de trajecte

Copa de les Regions UEFA. La CatUEFA tanca la seva participació en el torneig sense haver marcat cap gol en 180 minuts i oferint una pobra imatge, i diu adeu al somni de tornar a Europa

ARAGÓ 1 CATALUNYA 0

ARAGÓ:Nelson, David Sánchez, Karol, Miguel Manau, César, Jaime Barrero, Álvaro Barrero (Luis Costa, 80’), David Sicilia, Sempe (Pablo Roldán, 68’), Joaquín (Ramon Garcia, 55’) i Antonio Genovés.CATALUNYA:Sergio Fernández, Pastells, Pelegrín, David López, Guillem Pujol, Jaume Aparicio, Ton Alcover, Jaume Pascual (Josu, 45’), Xavi Ferrón, Sergi Serrano (Jordi Cano, 45’) i Jan González (Bermu, 68’).GOLS:1-0 (19’) David Sicilia.ÀRBITRE:Sebastián Cuadrado López-Romero (col·legi extremeny). T.G.: Jan Fernández, Xavi Ferrón, David López, Guillem Pujol, Pastells, Jaime Barrero, Ramon Garcia, Luis Costa. T.V.: Pelegrín (60’), David López (91’) i Manau (69’).PÚBLIC:Uns 100 espectadors al municipal de Puebla de la Calzada.

La CatUEFA va arribar a Mèrida amb un somni i ha tornat a Catalunya amb una eliminació extrema i dura. Divendres, abans del debut, en l’arribada de l’autocar de la selecció a la localitat d’Arroyo de San Serván, una senyalització a la primera rotonda del poble que indica el camí fins a la sala de vetlles amenaçava ja d’entrada les aspiracions del combinat de Toni Almendros en aquesta copa de les Regions. Va ser un mal auguri. Queda confirmat. Ahir, a Puebla de la Calzada, la defunció. Cap al sot. Catalunya no haurà d’estar pendent del resultat d’avui entre Extremadura i Aragó en l’últim partit del grup A. No caldrà. Final de trajecte. Adeu a la possibilitat de jugar la fase final i adeu també al somni de tornar a Europa. Eliminació prematura i sense pal·liatius. 180 minuts, cap gol.

L’empat a zero contra l’amfitriona en l’estrena ja no va ser la millor carta de presentació d’una selecció catalana que estava obligada a guanyar el segon partit contra Aragó per tenir possibilitats reals de classificació, però la derrota contra els de Jorge Pardo va acabar sent el bitllet cap a la tomba.

Pastells, Pelegrín, Guillem Pujol i Ton Alcover van ser els quatre únics noms que van repetit respecte el partit contra Extremadura. Sacsejada de Toni Almendros en l’onze inicial buscant un canvi de guió respecte al primer partit, però mateixes conseqüències. Malament Catalunya, que torna de Badajoz havent deixat una molt pobra imatge.

Un gol de David Sicilia (19’), culminant amb un xut ajustat al pal una centrada des de la dreta que Pastells no va aconseguir refusar, acabaria resultant letal. Aragó hauria pogut fer més gran la ferida amb un possible penal a Álvaro Barrero no assenyalat i una pilota a la fusta de Joaquín (45’) abans del descans. Catalunya només va inquietar la porteria de Nelson Ballarín a pilota aturada. El perill de Ton Alcover a pilota aturada va ser l’única notícia en atac d’una selecció catalana amb pocs arguments ofensius.

Partit travat i lleig, amb moltes interrupcions i un carrusel de targetes. La vermella a Pelegrín a mitja hora del final per una falta a Barrero encara ho va dificultar tot més. L’expulsió a Manau va igualar la situació, però res va canviar. Al final, la vermella directa a l’altre central de Catalunya, David López, seria el fidel reflex de la frustració. Impotència i debat obert sobre la continuïtat d’Almendros.

ELS VESTIDORS

Hem jugat una de les pitjors primeres parts que recordo des que estic a la selecció. L’1-0 fins i tot ha estat un mal menor
No hem fet el futbol que sabem fer. Ho hem provat amb més cor que cap, però no era el dia. És una eliminació dolorosa
El meu futur? Soc un empleat de la federació i és la federació qui ha de prendre les seves decisions
Toni Almendros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)