Seleccions

La selecció s’ho passa bé

Bàsquet. El partit del centenari de la federació és un monòleg de Catalunya, que imposa de seguida defensa i encert (14 triples) contra Ucraïna. Laia Flores, la més emocionada a Fontajau

Catalunya 89 Ucraïna 52

CATALUNYA:Ayuso (5), Buch (3), Ainhoa López (19), Oma (5), Bahí (6) –cinc inicial–; Palma (8), Dembélé (8), Méndez (3), Flores, Txell Alarcón (19), Guerrero (13). 18/38 de 2, 14/34 triples (4 Alarcón, 2 Palma, 1 Buch, Ayuso, Méndez, Guerrero i Oma), 11/13 tirs lliures, 36 rebots (8 Flores), 26 assistències (4 López i Méndez) i 118 de valoració (22 Alarcón).UCRAÏNA:Balaban (15), Datsko (5), Maznitxenko (17), Kononutxenko i Iurkevitxus (3) –cinc inicial–; Dubniuk (4), Musiienko (2), Boiko (4) i Havriltxik (2). 11/25 de 2, 5/22 triples (3 Maznitxenko); 15/18 tirs lliures, 37 rebots (13 Iurkevitxus), 8 assistències (3 Iurkevitxus) i 46 de valoració (12 Maznitxenko).PARCIALS:26-14, 23-16 (49-30); 20-11 I 20-11.PÚBLIC:Uns 2.500 espectadors a Fontajau.

La selecció ucraïnesa, amb un grup rejovenit en un canvi d’era i amb absències, no va poder competir per la victòria en el retorn de la selecció catalana femenina, que també tenia algunes baixes i poc potencial interior, però que va fer valer, i amb molta autoritat, valors com ara la pressió defensiva i l’encert en atac, sobretot en el tir exterior. Catalunya va guanyar amb molta contundència (89-52) i s’ho va passar bé davant 2.500 espectadors a Fontajau, que van dedicar gestos i crits de complicitat cap a la selecció, cap a la rival i cap a Laia Flores, la més emocionada.

La declaració d’intencions de Mireia Capdevila es va veure de seguida. Les catalanes hi van posar molta pressió per recuperar pilotes i fer transicions ràpides. Van arrencar amb un parcial de 7-0 que no va ser un miratge, sinó un avís del ruixat que cauria a les ucraïneses, que tenien en Maznitxenko –va començar amb 3/4 triples– l’única jugadora que resistia l’intercanvi. Amb una rotació més llarga –Laura Peña, acabada de fitxar per l’Spar Girona, no va jugar perquè es recupera d’una lesió– i molta activitat de totes les participants, Catalunya va manar amb solvència. Ievgen Murzin va demanar algun temps mort per frenar les ratxes més contundents, però va acabar rendint-se a la superioritat de les amfitriones, que van excel·lir a l’hora de robar pilotes i, conscients de les limitacions en el joc interior, van fer córrer la pilota i van tirar molt, i amb encert, des de fora (14 triples, 9 més que les ucraïneses).

El partit ja estava molt encarrilat en el descans (49-30), però en els dos períodes següents l’avantatge per a les locals encara va ser un pèl més ampli. La renda va estar a punt d’arribar als 40 punts (84-45) i el partit, que va deixar combinacions de molt nivell, va acabar amb Txell Alarcón i Ainhoa López com les més inspirades.

Respecte i connexió

El partit del centenari de la Federació Catalana de Bàsquet tenia caràcter solidari i una selecció convidada que, per raons òbvies, es va guanyar els crits de suport continuats de la graderia de Fontajau. No hi havia ni de bon tros l’ambient més massiu en un pavelló acostumat a veure bàsquet d’alt nivell tant femení com masculí, però les 2.500 persones que hi van assistir van viure un bon espectacle. I els crits d’ànim no només es van repartir entre Ucraïna i Catalunya, sinó que s’hi van afegir referències constants a Laia Flores, que va viure un comiat de Fontajau que no havia tingut jugant amb l’Uni. La mataronina ja es va emocionar durant el partit, i encara més en acabar.

ELS VESTIDORS

Teníem poc temps i hem vist l’essència del que volíem. Són jugadores de talent i han connectat bé
Mireia Capdevila
SELECCIONADORA CATALANA
El bàsquet connecta la gent. Per nosaltres és molt important poder jugar, no el resultat
Olena Ogorodnikova
2A entrenadora d’ucraïna
M’he emocionat, hi ha hagut un punt del partit que no podia ni jugar. Estic molt agraïda a la gent
Laia Flores
base
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)