Seleccions

Dos anys després, torna la selecció

Amistós. Catalunya s’enfrontarà a Panamà el 29 de maig en una seu encara per determinar

El 2024 es tenyeix amb els colors de la selecció catalana. Si diumenge passat va reaparèixer el combinat femení cinc anys després de l’últim partit que va disputar, ahir la federació catalana va confirmar que serà l’equip masculí el que es calçarà les botes ben aviat. I és que Catalunya jugarà un amistós contra la selecció de Panamà el dimecres 29 de maig (19 h, en directe per TV3). Tot plegat, dos anys després de l’última posada en escena del combinat nacional. Va ser el 25 de maig del 2022, quan va golejar Jamaica per un contundent 6-0 a l’estadi de Montilivil, a Girona. Aquest cop, la seu encara s’ha de determinar. Les ciutats interessades a ser la seu del duel podran participar en un procediment públic, si bé Sabadell i la Nova Creu Alta es presenten com a fermes candidates i favorites.

El rival

Al davant, la selecció de Panamà, número 45 del rànquing FIFA. Un conjunt que va estar a punt de disputar el mundial del 2022 a Qatar i que aquest estiu estarà present en la copa Amèrica, en què s’enfrontarà a l’Uruguai, els Estats Units i Bolívia. El seu seleccionador és una figura coneguda a Catalunya. Es tracta del danès Thomas Christensen, amb passat al Barça.

Els jugadors

El partit amistós entre Catalunya i Panamà arribarà en un moment de la temporada en què encara hi haurà diverses competicions en joc. La primera divisió espanyola haurà acabat. Per tant, tenint en compte l’última llista, jugadors com Arnau, Mingueza, Aleñá, Gumbau o Alcaraz, entre molts d’altres, ja no tindran competició de clubs. Ara bé, la segona divisió, amb una àmplia representació de futbolistes catalans, encara estarà en marxa. Jugadors de lligues estrangeres també pot ser que encara estiguin vius en algun títol. També Riqui Puig, ara a la MLS. Gerard Deulofeu, estrella de l’últim amistós contra Jamaica després de marcar tres gols, també serà baixa, en aquest cas per una greu lesió al genoll que arrossega des de fa més d’un any. Per tant, es presenten moltes incògnites a l’hora de saber quins seran els seleccionats per representar Catalunya en el duel contra Panamà. Caldrà esperar encara unes quantes setmanes per sortir de dubtes, però la selecció catalana es tornarà a vestir de curt per viure, una vegada més, una festa del futbol català amb tota l’afició.

PRECEDENT

L’últim partit que va jugar Catalunya va ser el maig del 2022 contra Jamaica

DISPONIBILITAT

El duel es jugarà quan encara hi haurà diverses competicions en marxa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)