Seleccions

“Altres federacions van pel camí de ser reconegudes”

Seleccions. Ivan Tibau celebra el reconeixement de la federació de dards i assegura que la secretaria treballa perquè d'altres també ho puguin aconseguir

El reconeixement internacional de la Federació Catalana de Dards és el primer que arriba en el mandat d'Ivan Tibau al capdavant de la secretaria general de l'Esport. Tibau va expressar ahir la seva satisfacció per aquest fet i va avançar futures novetats en aquest aspectes. “Aquest és el camí que hem de seguir i ja hi ha altres federacions que van pel camí de ser reconegudes.”

Tibau reconeix que les dificultats econòmiques fan més difícil la lluita en el terreny de les seleccions, però no per això dóna la guerra per perduda. “Nosaltres donem suport actiu a totes les entitats que vulguin obtenir el reconeixement internacional. És una qüestió de voluntat, perquè s'ha demostrat que la legislació internacional ho permet”, va precisar el secretari general, que aquests últims mesos ha treballat al costat de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. “Els vam exposar les nostres directrius, les van entendre i en la internacionalització de l'esport català anem de bracet”, va exposar el dirigent. El resultat d'aquesta nova col·laboració va ser la foto que es van fer el vicepresident de la plataforma, Sergi Blázquez, i el director del Consell de l'Esport Català, Albert Marco, al costat del president de la Federació Mundial de Dards, el noruec Roy Price.

Relacions amb el CSD.

Tibau ha mantingut des de la seva arribada al càrrec una bona relació amb el principal responsable del Consell Superior d'Esports, Albert Soler, amb qui ha negociat acords econòmics i d'altre índole. “Sobre el reconeixement d'ahir no ens han dit res i ja veurem si ens diuen alguna cosa. Nosaltres volem diferenciar les dues coses, podem treballar conjuntament en altres àmbits.” De fet, Tibau i Soler signaran demà un conveni de col·laboració per dur a terme accions conjuntes en la lluita contra el dopatge.

Selecció de futbol

Tibau manté, des de la seva arribada a la secretaria, que els grans esports no podran ser reconeguts si Catalunya no obté la sobirania política. Amb tot, no descarta que la selecció de futbol pugui jugar per Nadal un partit de prestigi. “Ho estem parlant amb la gent de la federació, hi tenim predisposició però s'ha de trobar la data.”

El CSD no ens ha dit res i, a més, la legislació internacional ens permet fer aquests passos
Vam donar a la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes unes directrius per treballar junts i ho estem fent
Donem suport actiu a totes les federacions que tenen o volen tenir reconeixement internacional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)