Seleccions

Tunísia, anada i tornada

Catalunya jugarà contra la selecció magrebina el penúltim dia de l'any, a Montjuïc, ja amb un ferm compromís de tots els jugadors del Barça i l'Espanyol

La FCF ha pactat un partit al país africà el 2012 o el 2013

Un veí mediterrani, Tunísia, serà finalment el rival amb què s'enfrontarà Catalunya en el partit clàssic de cada Nadal, que aquest cop es disputarà un divendres (30 de desembre) amb Montjuïc com a escenari. L'hora encara s'ha de definir, però es treballa perquè sigui a les set del vespre, un horari per a tots els públics.

La federació catalana, que ha trucat a la porta de moltíssims possibles rivals, ha preguntat aquest cop què volia i quan ho volia primer als de casa i després als de fora. Ha fixat una data en què els jugadors del Barça i l'Espanyol no tinguessin cap problema per acudir a la cita, i no pas la data que anés bé al contrari. És per això que, malgrat que l'entitat del rival potser no és gaire atractiva (la selecció magrebina va viure els seus anys daurats fa temps, sobretot quan va ser coronada campiona d'Àfrica el 2004 al seu propi país), se sap amb força certesa que un important percentatge dels millors jugadors catalans es vestiran de curt.

Cuenca, la gran novetat?

Un dels futbolistes del moment és el reusenc Isaac Cuenca, que després de fer una gran temporada el curs passat amb la samarreta del Sabadell, ara està entrant, cada vegada amb més freqüència, en els plans de Pep Guardiola. Ell serà, molt probablement, una de les grans novetats que presenti l'holandès Johan Cruyff en la llista de convocats, que es donarà a conèixer, en principi, el 23 de desembre. La setmana vinent, d'altra banda, la FCF farà un acte de presentació del partit.

Tunísia vindrà amb els seus millors jugadors ja que d'aquí a un mes estarà preparant a fons la copa d'Àfrica, que es disputa a principi del 2012 a Guinea Equatorial i el Gabon. Bona part del bloc de la selecció magrebina està composat pels jugadors del l'Espérance Tunis, que participarà en el mundialet de clubs del Japó, que el Barça disputarà a mitjan desembre.

Un cost moderat

En paraules del president de la federació catalana

, Andreu Subies, portar Tunísia sortirà més barat que l'amistós del desembre passat contra Hondures. Aquell duel, que també es va disputar a Montjuïc, va costar al voltant de 180.000 euros. A banda d'un rival que s'adaptés a la data pactada amb els jugadors catalans, la gran prioritat era assegurar-se que no es perdria ni un euro amb el partit. Tot el ventall d'opcions que hi havia sobre la taula, doncs, han estat sempre oponents més modestos i menys mediàtics que les grans potències mundials amb què van jugar en el passat.

Aquest cop, Catalunya s'enfrontarà amb un rival africà tretze anys després del precedent amb Nigèria, que va acabar amb una gran golejada a favor dels catalans (5-0). Els gols d'aquell partit els van marcar Òscar Garcia (2), Celades, Tamudo i Barbarà.

Sortir a l'exterior

Internacionalitzar la marca Catalunya més enllà de les nostres fronteres és un camí a explorar. El vigent marc, molt encotillat, per jugar amistosos que obtinguin el vistiplau de la federació espanyola està reduït a la mínima expressió, i la idea de sortir a l'exterior agrada a la directiva d'Andreu Subies. Es parteix, a més, de la base de l'agradable experiència que va suposar jugar a San Mamés el 2007 contra el País Basc. És per això que un dels objectius era tancar l'acord amb una selecció que volgués disputar un segon amistós, o bé l'any vinent o bé el 2013, al seu territori. Amb Sèrbia s'havia avançat molt en aquest sentit, però als balcànics no els anava bé jugar el 30-D. Tunísia, que el proper 26 de desembre jugarà un amistós previ contra el País Basc, sí que s'ha avingut a acceptar la condició.

Aquest partit de la selecció costarà menys diners que el que va costar portar Hondures
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ
Tunísia vindrà amb tots els seus jugadors de referència, els que hi ha convocats per a la copa d'Àfrica que es disputa al principi de l'any vinent
En un principi, vam buscar seleccions per jugar el dia 23, però hi havia el risc de la copa del Rei i finalment hem optat per jugar el dia 30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)