Seleccions

La selecció dels millors

L'holandès podrà fer una selecció real dels millors jugadors catalans perquè tots poden jugar aquest 30-D

Tunísia passarà el Cap d'Any fora de casa i també portarà els seus millors homes

Un espot dels jugadors catalans del Barça i l'Espanyol embolicats en la senyera i fent una crida a l'afició perquè no falti a la cita del 30 de desembre al Lluís Companys va ser una de les imatges més destacades de la presentació del partit contra Tunísia. Ho va ser perquè fa la pinta que, aquest cop sí, la selecció que presentarà Catalunya serà la selecció dels millors, sense absències notòries, amb el bo i millor dels nostres futbolistes. S'hi ha posat molt d'èmfasi, perquè fos així, i malgrat que la llista de convocats no se sabrà fins al 23 de desembre, un cop s'hagi disputat la darrera jornada de lliga de l'any, tots els cracks seran cridats a files. I ells volen ser-hi.

El dinovè, amb tots

Serà el dinovè partit de la selecció en la seva època moderna. El balanç fins ara és més que positiu amb deu victòries, quatre empats i només quatre derrotes, però no són els resultats el que importen, sinó el context, i al seleccionador Johan Cruyff li van preguntar ahir si Catalunya estaria en condicions de guanyar un mundial, una pregunta més que racional tenint present que el dia 30 de desembre es poden ajuntar fins a set campions del món a la gespa del Lluís Companys: Valdés, Capdevila, Puyol, Xavi, Cesc, Busquets i Piqué. “Podré fer una selecció de grans jugadors que ja han demostrat de què són capaços, ho demostren cada cap de setmana”, va explicar Cruyff, que també podrà triar jugadors de primera fila de l'Espanyol, com Raül Verdú, Javi Márquez, Dídac Vilà, Álvaro Vázquez... Sense oblidar la representació que segur que hi haurà dels equips catalans de segona A, alguna tria entre els futbolistes emergents (Isaac Cuenca, Christian Alfonso...) o els que juguen a l'estranger (Bojan, Manel Expósito, Crusat, Oriol Romeu, Crosas...). “No és un partit oficial, però vindran perquè és una cosa de sentiment, de cor”, va dir Cruyff.

Una jornada completa

Tunísia, campiona de la copa d'Àfrica el 2004, vindrà amb els seus millors jugadors, segons va confirmar el president de la federació, Andreu Subies. “Buscàvem el màxim compromís. Perquè us feu una idea, el rival vindrà i s'haurà de quedar a dormir i passar l'endemà a Barcelona, fet que poques seleccions estaven disposades a fer tenint en compte les dates que són”, va comentar Subies. El fet que Tunísia jugui uns dies abans contra el País Basc i que estigui en plena fase de preparació de la copa d'Àfrica ha facilitat el compromís total de la 60a selecció segons el rànquing FIFA, la segona africana que s'enfrontarà amb Catalunya després de Nigèria.

Subies, que va recalcar el principi d'acord perquè Catalunya torni la visita a Tunísia, o bé el 2012 o bé el 2013, va afegir que el cap de setmana que tancarà l'any serà una festa per al futbol català, atès que a poca distància del Lluís Companys, concretament a la Barceloneta, es disputaran els estatals sub-18 i sub-16 també amb la presència de les seleccions catalanes de base.

La selecció ha de tenir vida tot l'any. Alhora, hi ha un compromís real amb aquest partit
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ
Els jugadors vénen perquè és una cosa de sentiment, de cor. És bonic
Johan Cruyff
SELECCIONADOR CATALÀ
No hi ha gaires tunisians a Catalunya, però sabem que són molts els que volen venir al partit
Badi Kortas
representant ambaixada de tunísia a catalunya

Preus anticrisi, horari infantil, molts descomptes...

Des d'avui mateix, la FCF posa en marxa la campanya per vendre el màxim d'entrades possibles per a la cita del 30 de desembre.
En primer lloc, s'ha decidit, conjuntament amb TV3, que el duel es disputi a les set del vespre, de manera que puguin assistir a l'estadi Lluís Companys famílies senceres. Lògicament en els temps que corren s'ha buscat que els preus siguin assequibles. Així, l'entrada per als gols costarà 10 euros; als laterals, 15, i a la tribuna, 25 euros. A aquests preus caldrà afegir un 20% de descompte per als que comprin l'entrada de manera anticipada abans del dia del partit. També s'ha mirat de beneficiar els federats amb descomptes similars, així com la gent jove. D'altra banda, com ja va passar en el darrer partit contra Hondures, hi haurà una part de l'estadi que
estarà coberta per una gran lona per evitar que l'efecte visual sigui massa fred. Contra la selecció hondurenya es va registrar una entrada oficial superior als 28.000 espectadors, que
el dia 30 s'intentarà
millorar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)