Seleccions

El criquet català disposarà d'un camp a Santa Susanna

Criquet. La instal·lació es construirà el 2012 i, a més de la subvenció pública, tindrà grans patrocinadors privats, com Sahara India, copropietari de l'equip de fórmula 1 Force India

El criquet català continua fent passes de gegant per al seu reconeixement internacional. La Unió Esportiva Catalana de Clubs de Cricket està en vies d'aconseguir una de les seves reclamacions des que es va constituir, la de disposar d'un camp propi i reglamentari. Després d'una llarga recerca per bona part del país, els impulsors del criquet català han trobat a la població maresmenca de Santa Susanna les condicions necessàries per bastir-hi la instal·lació, bàsica per a la consolidació d'aquesta modalitat esportiva. “Es tracta d'una zona destinada a equipaments esportius, amb una superfície de 4 hectàrees. Tenim una concessió dels terrenys per als pròxims 25 anys renovables”, explica Robert Masih, president del Catalunya Cricket Club i de la UE Catalana de Clubs de Cricket. Des d'aquest organisme, ja es va anunciar fa un mes que el Consell Català d'Esports havia activat la subvenció que tenia assignada per a la construcció del camp. L'arquitecte encarregat del projecte és Jordi Guola i si es compleixen els terminis es construirà el 2012 per poder entrar en funcionament el 2013.

Pròxim a la carretera N-II, la instal·lació reunirà altres aspectes importants per a la seva tria: està situat a prop de la corona de Barcelona, ben comunicat i pot formar part dels tours turístics amb camps de golf i la platja a tocar. De fet, el camp formaria part d'un projecte més ambiciós, ja que aniria lligat a la creació d'un centre de tecnificació, amb la qual cosa la federació internacional hi col·laboraria amb el 50% del cost. En aquest sentit, també seria un lloc ideal perquè diverses seleccions internacionals hi fessin estades.

Patrocinis indis

Masih, empresari indi resident a Barcelona des de fa sis anys, ha estat un parell de setmanes al seu país d'origen, on ha tingut una sèrie d'entrevistes molt fructíferes per al desenvolupament del criquet a Catalunya, tant per al seu reconeixement internacional com per ajudar a patrocinar el camp. En aquest aspecte, ja s'han interessat a contribuir en el projecte empreses de la magnitud de Sahara India (copropietari de l'únic equip indi de fórmula 1 Force India), Kingfisher Airlines (companyia aèria qualificada amb cinc estrelles) i JindalSteels (companyia productora d'acer).

Amb un camp propi i reglamentari, la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Cricket, que al desembre es podrà constituir com a federació, ja es complirien tots els requisits per ser reconeguda per la Federació Internacional de Cricket (ICC). “Ja disposem d'una trentena de clubs, tenim equips júniors i volem obrir una escola d'iniciació a Montjuïc”, explica Masih.

A mitjan octubre el Catalunya CC va revalidar el títol de la lliga espanyola. Ara l'activitat esportiva queda aturada fins al febrer, en què es jugarà el tradicional torneig internacional a Rabat (Marroc), amb components tant del Catalunya CC com de la selecció catalana, i poc després es disputarà una altra edició de la lliga catalana.

EL RECONEIXEMENT

Amb camp propi, es compliran tots els requisits per ser admesos per la federació internacional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)