Barça

Estrena en el 64è

Debutant veterà. Després de dos anys i mig, Ter Stegen s'enfrontarà amb el Madrid per primer cop com a blaugrana, un partit que li arriba després d'haver recuperat la solvència d'altres temporades

Va fitxar pel Barça per fer-se gran, per créixer i per fer-se un nom en el futbol mundial, i Marc-André ter Stegen ho ha fet. Ara és un dels millors porters del món i cada dia és millor, així que aquest objectiu l'ha complert. Va fitxar pel Barça per disputar partits importants, partits històrics, i ho ha fet. L'alemany ha estat protagonista en una final de Champions i dues de copa, entre altres partits grans, però li falta encara un clàssic. Luis Enrique va voler que Claudio Bravo fos el titular en la lliga, i el destí, que tantes vegades havia emparellat el Barça i el Madrid en eliminatòries i finals diverses en les últimes temporades, va decidir donar una petita treva. És per això que Ter Stegen jugarà el seu primer clàssic demà, en el seu 64è partit oficial com a blaugrana. Ho farà estrenant guants, com cada partit, amb la serenor que el caracteritza i, sobretot, amb el seu estil. Perquè Ter Stegen ha estat mirat amb lupa des que va aterrar a Barcelona pel seu joc amb els peus. Primer, perquè aquesta era la principal raó del seu fitxatge, el seu magnífic joc amb els dos peus –millor que alguns jugadors de camp, afirmen alguns entesos, gràcies al fet d'haver jugat com a davanter fins als 14 anys–, fet que el convertia en ideal per al joc dels blaugrana; i, després, perquè aquest joc amb els peus ha costat algun gol al conjunt de Luis Enrique. Sense anar més lluny, aquesta temporada en va regalar un a Pablo Hernández, del Celta, per aquesta voluntat de sempre sortir amb la pilota jugada des del darrere, en un partit que els blaugrana van acabar perdent i en què l'alemany va admetre l'errada i va expressar la voluntat de “corregir-ho”. Ter Stegen té, però, tot el suport dels companys, que el consideren vital per al joc i els resultats de l'equip, i ell ha deixat molt clar en més d'una ocasió que no canviarà d'estil. “Ho sento per vosaltres [els periodistes], però és la meva manera de jugar”, avisava el porter en la roda de premsa prèvia que va oferir a Mönchengladbach abans d'enfrontar-se amb els seus excompanys, i pocs dies després de la seva greu errada a Balaídos. I és que si el joc amb els peus és una característica de Ter Stegen, també ho és la seguretat amb què afronta els partits, per complicats que siguin. En els últims partits, però, ha quedat demostrat que Ter Stegen està aprenent a entendre quan és millor estalviar-se prendre riscos, i ho va demostrar diumenge passat a Anoeta, on va convertir més passades en llarg que mai des que juga al Barça.

Sobradament preparat

Marc-André ter Stegen ha après a prendre millors decisions, i ho ha aconseguit gràcies a la continuïtat que tant li va faltar en les dues primeres temporades a can Barça i que, l'estiu passat, li va garantir Bravo en el moment de triar el Manchester City. Des que es va empassar el gol de falta de De Bruyne a l'Etihad, a Ter Stegen no se li recorden gaires més errades i, a més, ha millorat molt els seus registres. Només ha rebut dos gols des que el Barça va perdre a Manchester: un contra el Sevilla, de Vitolo, i un contra la Real Sociedad, de Willian José.

El porter blaugrana arriba al seu primer clàssic havent jugat 16 partits, havent encaixat 14 gols –quatre dels quals els va rebre contra el Celta– i havent recuperat la solvència amb què es va ficar els culers a la butxaca. Ter Stegen haurà de fer gala de la seva seguretat sota els pals davant una de les millors davanteres del món. Segurament tindrà més feina del que és habitual, però això és el que vol. Nervis? Segurament no, perquè ell està fet per jugar partits d'aquesta categoria. Va fitxar pel Barça per jugar els millors partits. I demà ho farà.

PRIMER COP

Ter Stegen, que ha disputat 63 partits amb el Barça, jugarà el seu primer clàssic

APRENENTATGE

La continuïtat li ha permès saber veure quan pot prendre riscos i quan no

BON MOMENT

En els últims quatre partits ha encaixat dos gols i s'ha mostrat molt segur sota pals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)