Barça

Una elecció que no acaba de convèncer ningú

Clos Gómez. L'aragonès xiularà el seu tercer clàssic sota molta pressió, després que a Madrid recordin, entre altres coses, que el Barça no ha perdut mai amb ell

Que si m'agrada físicament, vols dir? És que no recordo ara si és alt o baix, ros o moreno”. Així, a broma, i de fet no es va estalviar unes sonores rialles, es va prendre Luis Enrique la pregunta en la roda de premsa d'aquest passat dimarts sobre l'àrbitre escollit per xiular el clàssic, Clos Gómez, en referència a les queixes sorgides a Madrid respecte aquesta elecció. I és que a la capital de l'estat ja s'han encarregat de recordar, entre d'altres coses, que amb el col·legiat aragonès, el Barça no ha perdut mai, en 20 partits. També aquesta setmana, se li ha preguntat, i més d'un cop, a Zinedine Zidane pel mateix. El tècnic francès però, va preferir defugir de qualsevol suspicàcia i no va voler entrar en polèmiques: “Crec que els àrbitres faran el millor perquè el partit es jugui bé i res més. La meva sensació sempre ha de ser aquesta i no pensar que pot passar que un àrbitre ajudi un o altre equip. No em preocupa”. La campanya però, ja s'havia iniciat –alguns mitjans fins i tot van afirmar que hi havia malestar en la plantilla blanca amb la seva designació– i dissabte, l'actuació de Clos Gómez, com de fet passa en tots els clàssics, es mirarà amb lupa.

Aquest serà el tercer enfrontament entre el Barça i el Madrid que arbitrarà Clos Gómez des que fa més d'una dècada va pujar a primera. Els anteriors van ser l'anada de la supercopa d'Espanya del 2012 a l'estadi, amb triomf blaugrana (3-2) i l'anada de semifinals de copa al Bernabéu (1-1) de la temporada 2012/13. I tot fa preveure que podria ser també l'últim, ja que amb 44 anys, haurà de penjar el xiulet quan acabi el curs, posant fi així a una trajectòria d'onze temporades arbitrant a primera divisió, ja que així ho diu el reglament quan els àrbitres arriben als 45 anys. Més enllà dels premis de xiular clàssics, Clos Gómez, que al 2009 va assolir la internacionalitat, també sap el que és xiular en una Eurocopa, la del 2012, i també ha aconseguit dos cops el Xiulet d'Or (2008 i 2013), que entrega l'organisme Aficions Unides, integrat per les federacions de penyes dels clubs, i un Trofeu Vicente Acebedo (2013), que entrega la RFEF. La temporada passada, en què va registrar una mitjana de 5,64 targetes grogues per partit i 0,43 vermelles –és un dels que més jugadors expulsa–, Clos Gómez va ser considerat ja només el novè àrbitre segons la valoració de la RFEF i el divuitè en la classificació pel Trofeu Guruceta, que entrega el diari Marca.

Si guanya el Barça, tot plegat, només farà que alimentar les teories conspiradores de Madrid, ja que els blaugrana sumarien la divuitena victòria en els 21 partits amb Clos Gómez com a àrbitre. Els altres tres, van acabar en empat. Per contra, per al Madrid seria la cinquena desfeta en un partit xiulat per l'aragonès, d'un total de 28. D'aquests a més, també n'han empatat cinc. Una de les derrotes a més, va ser en la final de copa contra l'Atlético al Bernabéu, de fa quatre temporades. Dels 13 penals que Clos Gómez li ha xiulat a favor al conjunt blanc –cap altre àrbitre li n'ha concedit tants–, poc se'n parla però a Madrid aquests dies.

Mou i Pep se les van tenir

Clos Gómez també ha estat protagonista en els últims anys, i no només en el terreny de joc, sinó també a les rodes de premsa de diversos tècnics, tant blaugranes com blancs. Al 2010, va ser José Mourinho, després d'un partit contra el Sevilla, qui va aparèixer amb una llista dels tretze errors que l'aragonès havia comès durant els 90 minuts. També Pep Guardiola però, se les va tenir amb ell mesos després, quan va acusar-lo de mentir després de ser expulsat en un partit a Almeria. El col·legiat va escriure a l'acta que el tècnic de Santpedor li havia dit: “Ho xiules tot al revés. No t'enteres de res”. La resposta de Guardiola va ser contundent i encara avui és recordada: “L'àrbitre i el seu assistent menteixen i ho saben”. Més recentment, va ser Carlo Ancelotti qui el va aplaudir en un partit de forma irònica, cosa que li va comportar dos partits de sanció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)