Barça

Rakuten, el perfil que es buscava

Finalitzat contractualment l’acord amb Qatar Sports Investment, agafarà el relleu com a patrocinador principal del FC Barcelona l’empresa japonesa de comerç electrònic Rakuten. Les negociacions es van portar amb absolut secretisme i no va ser fins al 16 de novembre del 2016 quan es va desvetllar el misteri. Es va fer en un acte celebrat a l’auditori 1899 del Camp Nou, amb la presència del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, el vicepresident de l’àrea de màrqueting Manel Arroyo, i el propietari i president de Rakuten, Hiroshi Mikitani.

L’empresa japonesa pagarà 55 milions d’euros de base per temporada. Una suma que es podria enfilar fins als 61,5 milions si es tenen en compte els extres per la lliga (1,5) i la Champions (5) i l’acord és per a quatre temporades amb possibilitat a un any més opcional. “És el perfil exacte que buscàvem. Una companyia amb vocació global i innovadora en el sector tecnològic”, va dir Arroyo aquell dia. Els socis del Barça van ratificar l’acord per 377 vots a favor, quatre en contra i cinc en blanc en l’assemblea de compromissaris. Una de les curiositats de les negociacions entre el Barça i Rakuten és que va ser Gerard Piqué el gran impulsor de l’acord. Les relacions entre la junta de Bartomeu i l’empresa japonesa van començar després d’un sopar que va organitzar el mateix futbolista l’estiu del 2015 a San Francisco. Mikitani i Piqué són amics personals.

Aquest estiu està previst que es faci la presentació de l’acord amb Rakuten al Japó. El diari Mundo Deportivo va publicar que en principi serà durant la primera quinzena de juliol i que es vol que viatgin tres jugadors del primer equip a la presentació. La presència de Piqué està confirmada i es vol Messi o un altre membre del trident atacant.

PEÇA CLAU

Piqué va ser qui primer va posar en contacte el club amb l’amo de Rakuten

XIFRES

És un contracte fins al 2021 de 55 milions d’euros fixos i que pot arribar als 61,5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)