Barça

Debut amb Neymar

El Barça d’Ernesto Valverde juga aquesta matinada el seu primer partit contra la Juventus amb el brasiler centrant tota l’atenció pels rumors insistents que el situen lluny del Camp Nou i prop del PSG

El nou Barça d’Ernesto Valverde debuta aquesta nit, quan dissabte es converteixi en diumenge a Barcelona, contra la Juventus, el rival que la temporada passada el va fer fora de la lliga de campions en els quarts de final i que després va perdre la final contra el Real Madrid. Un debut exigent en una pretemporada exigent.

Els focus haurien d’estar posats en com jugarà el nou Barça de Valverde, en les variants que farà servir el nou entrenador, en la posició que ocuparà Messi, en com s’organitzarà el mig del camp... Però els fets han provocat que tot això hagi quedat en un segon pla i que tota l’atenció estigui centrada en Neymar, que podria marxar del Barça i acceptar l’astronòmica oferta que li ha fet el París Saint Germain de Nasser Al Khelaifi, que pagaria els 222 milions de la clàusula de rescissió i banyaria també de diners el pare i representant del futbolista amb una multimilionària prima de fitxatge. Els focus estaran pendents de com afronta Neymar el que podria ser un dels seus últims partits al Barça i de si li està afectant tota aquesta situació.

De moment, el brasiler guarda silenci públic i utilitza les xarxes socials per enviar missatges. Va fer públic tot el seu amor pel seu pare i representant a Instagram i ahir va penjar una fotografia en què estava estirat com pensant i amb la icona corresponent, la de pensar. Com si estigués decidint i donant voltes al seu futur. La pretemporada sembla que l’està vivint amb absoluta tranquil·litat, tot i els insistents rumors que el situen fora del club. Diuen que els dos entrenaments que ha fet amb l’equip a Nova Jersey han estat espectaculars, deixant un munt de detalls de la seva enorme qualitat i durant el matí d’ahir va deixar l’hotel de concentració durant unes hores acompanyat de tres dels seus inseparables tois per estar present en un acte publicitari de Nike. A l’entrenament, a banda de mostrar les seves habilitats, va estar molt ben arropat per Messi i Luis Suárez, els seus dos amics que han parlat amb ell i tracten que abandoni la idea de marxar, que faci marxi enrere. Això, que acabi quedant-se i faci renunciar al seu pare d’un bon grapat de milions, és el que espera també Josep Maria Bartomeu i la junta directiva blaugrana, que encara ahir mantenien que estaven molt tranquils amb tot aquest tema.

Serà protagonista Neymar avui al Met Life, com també ho serà l’argentí Paulo Dybala. Va ser un dels botxins del Barça en els quarts de final de la lliga de campions, amb una gran actuació a Torí i un parell de gols que van enterrar les aspiracions dels de Luis Enrique, i és un dels noms que sona com a possible incorporació blaugrana si Neymar acaba deixant el Barça. Entre ell, gran amic de Leo Messi, i Dembele o Griezzmann hauria de sortir el jugador que substituiria el brasiler si acaba finalment marxant al PSG, el futbolista que passaria a formar el nou trident amb Messi i Luis Suárez, dos grans amics de Neymar que es resisteixen a perdre’l.

Cas Neymar a banda, el partit d’avui hauria de significar el debut de Nelson Semedo com a nou jugador del Barça, després que el portuguès es convertís la setmana passada en nou lateral dret del conjunt que entrena Ernesto Valverde. Compartirà Semedo posició amb Aleix Vidal, jugador que s’ha recuperat d’una greu lesió i que també caldrà veure com s’ha recuperat. Un altre dels interrogants que es resoldrà en aquest primer partit de pretemporada és si jugaran futbolistes com ara Munir, Vermaelen o Douglas, que estan pendents de sortir cedits. Ahir Valverde ja va explicar que contra la Juventus no jugarien tots els futbolistes que hi ha a la gira.

TRANQUIL

Neymar ha fet dos grans entrenaments i ahir va estar en un acte de Nike

EXIGENT

El Barça s’enfronta contra el rival que el va fer fora de la lliga de campions

Es van enfrontar a Boston el 2003

Aquest enfrontament emmarcat dintre la potent International Champions Cup no serà el primer partit de Barça i Juventus als EUA. Els dos conjunts ja van ser rivals en un amistós al país nord-americà, concretament a Boston, el juliol del 2003. El partit va finalitzar en empat a dos –Javier Saviola va anotar els dos gols–, i la victòria final va ser per als blaugrana en vèncer la tanda de penals per 5-6. Andrés Iniesta i Gigi Buffon són els dos únics jugadors d’aquell partit que romanen als seus equips. Aquella temporada 2003/04 el Barça no va participar en la Champions, ja que l’any anterior va finalitzar en la sisena posició a la lliga, mentre que la Juventus va caure eliminada de forma clara als octaus de final contra el Dépor. Ara la història ha canviat totalment, i els dos conjunts són cada any clars favorits al títol europeu i també al títol domèstic. Aquest any l’objectiu d’ambdós serà destronar el Real Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)