Barça

“Els amics sempre hi són, guanyis o perdis”

Ernesto Valverde. “Per mi és un partit especial perquè he estat molts anys a l’Athletic, però ara és un rival i intentaré que el meu equip guanyi”, comenta respecte al seu retorn a San Mamés

Ernesto Valverde va anar ahir la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper tot just una hora i mitja després que el Parlament proclamés la República Catalana. No va ser estrany, doncs, que les primeres preguntes al tècnic blaugrana se centressin en la situació política. “És una pregunta recurrent”, va manifestar Valverde, a qui durant les últimes setmanes se li ha demanat l’opinió sobre l’actualitat del país. A l’hora de respondre, sempre ha optat per mantenir-se al marge, i ahir no va fer cap excepció: “La meva opinió és personal. Em centro en la qüestió futbolística perquè en la política, amb els canvis que hi ha, potser el que digui no servirà d’aquí a unes quantes hores.” Quan després se li va preguntar si es podia imaginar una lliga sense el Barça, va dir que no parlava de suposicions. “Jo parlo de realitats, i aquesta és que demà tenim un partit de lliga”, va assenyalar.

A partir d’aquí, el protagonisme el va prendre la visita d’avui a San Mamés i les connotacions que té per a l’entrenador blaugrana emocionalment. “Per mi és un partit especial perquè he estat molts anys a l’Athletic”, va destacar en referència a la seva extensa trajectòria com a jugador i entrenador de l’equip basc. “Però ara és un rival i intentaré que el meu equip guanyi”, va afegir-hi tot seguit. En aquest sentit, va recordar que no és la primera vegada que s’enfronta amb l’Athletic en la seva etapa com a tècnic –ja ho va fer amb l’Espanyol, el Vila-real i el València–, i que durant els noranta minuts de joc es prioritza els interessos al camp: “L’aspecte emotiu el deixarem al costat per ser més pragmàtic. Els amics sempre hi són, guanyis o perdis.”

Malgrat la irregularitat mostrada fins ara per l’Athletic, Valverde va advertir dels perills que sempre defineixen l’equip basc: “Cal estar preparats per superar la pressió. El públic l’empeny i no es lliura mai. Té un gran esperit.” A més, va recordar que a l’Athletic “sempre li ha costat arrencar les temporades”, i que s’ha vist perjudicat per lesions destacades, com ara la d’Iker Muniain. “Però a la lliga és per la meitat de la taula, a la mateixa distància de les places europees que de la zona baixa”, va advertir per restar gravetat a la situació del l’Athletic. Va comentar que reconeix nombrosos aspectes de la seva recent etapa a la banqueta basca i va expressar el seu suport a Kuko Ziganda, l’encarregat de rellevar-lo: “Necessita temps per fixar idees, igual que jo. Al llarg de la temporada sempre hi ha moments de dificultat.”

Valverde també va advertir que “en situacions d’estrès l’Athletic és un equip que dona la cara.” “Els jugadors s’uneixen i s’identifiquen molt amb el club”, va destacar. I precisament aquesta identificació entre els futbolistes i el club basc és l’aspecte que més valora de la seva etapa a San Mamés: “Existeix una gran cohesió interna. Després hi ha moments millors i altres de pitjors, però la cohesió t’impulsa.”

A l’hora de pensar en l’equip que avui saltarà sobre la gespa, el tècnic basc d’origen extremeny va deixar la porta oberta a la participació de Jordi Alba, que s’ha perdut els darrers tres compromisos per una sobrecàrrega a l’adductor: “La idea és que estarà en condicions.”

SITUACIÓ POLÍTICA

La meva opinió és personal. A més, amb els canvis, potser el que digui no servirà d’aquí a unes hores

L’ATHLETIC

Sempre li ha costat arrencar. Però a la lliga és a la mateixa distància d’Europa que de la zona baixa

RIVAL PERILLÓS

En situació d’estrès és un equip que dona la cara. Els jugadors s’uneixen i s’identifiquen molt amb el club

“Veig l’equip amb ganes d’afrontar una setmana difícil”

La visita d’aquest vespre a l’estadi de San Mamés obre un període de vuit dies intensos per als d’Ernesto Valverde, marcat per tres partits exigents. “Veig bé l’equip i amb ganes de començar aquesta setmana difícil. Primer contra l’Athletic, després contra l’Olympiacòs [dimarts a Grècia] i finalment contra el Sevilla [dissabte al Camp Nou]”, va repassar el tècnic blaugrana, reconfortat per la “confiança” que li transmet l’equip. Després d’aquesta successió de partits, la competició de clubs farà una nova aturada per als compromisos de seleccions.

Va reiterar que Luis Suárez “està bé” i es va desmarcar de les veus que consideren que el davanter uruguaià no travessa per un bon moment de forma: “Està fent bons partits i ple de confiança. No hi veig res d’especial.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)