Barça

Al clàssic en el millor moment

El davanter uruguaià afronta la visita al Santiago Bernabéu després d’haver marcat quatre gols en les últimes tres jornades del campionat

Després de l’última aturada de seleccions, ha recuperat l’eficàcia habitual i ha girat full a la sequera del primer tram del curs

Després del dia de descans d’ahir, la plantilla blaugrana torna avui als entrenaments amb els cinc sentits posats en l’atractiva visita de dissabte al Santiago Bernabéu. Un clàssic que arriba en un moment de confiança per al conjunt blaugrana en general i de Luis Suárez en particular. Diumenge passat, coincidint amb el partit contra el Deportivo al Camp Nou, l’uruguaià va signar un doblet per tal de reafirmar la línia ascendent de cara a porteria que ha acreditat durant l’últim mes de competició. De fet, des del 18 de novembre ha signat sis dels nou gols que acumula en aquesta campanya –tots en la lliga– i ha posat fi al període de sequera realitzadora que el va acompanyar entre l’octubre i el novembre.

Quatre d’aquests gols coincideixen amb les tres últimes jornades de lliga, contra el Celta (1), el Vila-real (1) i l’esmentada contra el Dépor (2). Tot plegat, per començar a acreditar uns registres que s’ajusten als habituals en la seva profitosa carrera com a caçagols. A hores d’ara, ja és el segons màxim golejador del Barça rere Leo Messi, i s’alça fins al tercer lloc del rànquing de màxims artillers del campionat, juntament amb Zaza (València) i Stuani (Girona), també amb nou dianes en el seu compte particular.

“Un sempre està content de poder ajudar l’equip a seguir sumant de tres en tres”, va comentar Suárez tot just després de l’última actuació contra el conjunt gallec. A banda del doblet, Mateu Lahoz li va anul·lar un gol legal que va aconseguir de rabona. “El dia abans del partit estàvem jugant a casa amb el meu fill a fer rabones i em va preguntar si seria capaç de marcar un gol així en el partit següent. Es va donar aquesta situació, però l’àrbitre no va donar el gol”, va explicar com a anècdota en una entrevista al programa Fricandó matiner de RAC105. A l’uruguaià també li van preguntar sobre el clàssic de dissabte i va reconèixer que en cas de victòria seria “un pas de gegant” de cara a les aspiracions blaugrana de guanyar el títol de lliga. “Però no podem oblidar la resta de rivals”, va apreciar tot seguit en referència a conjunts com l’Atlético i el València, segon i tercer del campionat, a sis i vuit punts de distància del Barça, respectivament.

Aturada revitalitzadora

Suárez va tornar als seus millor registres després de l’última aturada de seleccions de principi de novembre, en la qual no va participar en els amistosos programats per l’Uruguai i es va quedar a Barcelona per fer net de les molèsties al genoll dret que arrossegava des de l’inici de la temporada. Quinze dies sense competir que van ser molt positius perquè el davanter retrobés les bones sensacions. De fet, ja va marcar un doblet en el Leganés-Barça del 18 de novembre, coincidint amb el retorn a l’acció de l’equip. L’actuació a Butarque li va permetre posar fi a 478 minuts de sequera golejadora, la més llarga des que vesteix la samarreta blaugrana. De fet, abans d’aquesta data tot just havia marcat tres gols (contra l’Espanyol, el Girona i l’Atlético). “No tenia ansietat per marcar. Jo em trobava bé ajudant l’equip i tinc la confiança de l’entrenador i dels companys”, va comentar després de retrobar-se amb el gol. Un retrobament que ha tingut recorregut.

Dels set partits que ha disputat des de l’última aturada ha vist porteria en quatre. Només la Juventus, el València i l’Sporting de Portugal s’han escapolit del renaixement golejador de Suárez, que ara centra l’objectiu a la porteria de Keylor Navas. Serà la cinquena vegada que trepitjarà el Bernabéu, un estadi especial per a ell. I és que va ser allà on va debutar amb el Barça, el 25 d’octubre del 2014.

MES PRODIGIÓS

Sis dels nou gols que acumula en la lliga els ha assolit des del 18 de novembre

CLÀSSIC IMPORTANT

Reconeix que guanyar seria “un pas de gegant”, tot i que hi ha més rivals
2 gols
Leganés - Barça 0-3
18 de novembre (jornada 12)
1 gol
Barça - Celta 2-2
2 de desembre (jornada 14)
1 gol
Vila-real - Barça 0-2
10 de desembre (jornada 15)
2 gols
Barça - Deportivo 4-0
17 de desembre (jornada 16)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)