Barça

Trasplantament “d’acord amb la llei”

Investigació. Aquesta és la conclusió de l’Organitzación Nacional de Trasplantes en relació amb la intervenció a què es va sotmetre Éric Abidal l’any 2012

L’Organización Nacional de Trasplantes (ONT) ha conclòs que el trasplantament hepàtic de donant viu que es va fer a Éric Abidal l’any 2012 “es va realitzar d’acord amb la llei”.

L’ONT va iniciar la investigació interna a principi d’aquest mes per revisar el procediment que es va seguir en la donació i posterior trasplantament de fetge a l’exfutbolista blaugrana i actual secretari tècnic del club. La investigació es va posar en marxa a partir que El Confidencial difongués la filtració una conversa telefònica privada entre l’expresident blaugrana Sandro Rosell i un interlocutor que responia al nom de Juanjo. D’aquesta conversa se’n podia desprendre que l’obtenció de l’òrgan havia estat il·lícita. L’ONT, en col·laboració amb l’hospital Clínic –on es va dur a terme la intervenció– i l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), ha revisat “tots i cadascun dels passos del procés” en l’àmbit de les seves competències, que es corresponen al punt de vista clínic i sanitari, segons va informar l’organització en un comunicat. També ha anunciat que, si es reobre el cas, es personarà com a acusació particular. En paral·lel, el Departament de Salut de la Generalitat ha efectuat una inspecció a l’hospital Clínic, l’informe final de la qual encara no s’ha emès.

Després que transcendís l’esmentada conversa telefònica, tant el Barça com el mateix Abidal van desmentir categòricament qualsevol irregularitat en el procés del trasplantament del fetge. Abidal també va publicar a les xarxes socials una fotografia del postoperatori, acompanyat a l’habitació de l’hospital pel seu cosí Gerard, que va ser el donant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)