Barça

Setién: “Qui sóc jo per canviar Messi, si en el Barça no l’han canviat?”

Trenca el silenci. El tècnic càntabre lamenta que, mentre va seure a la banqueta blaugrana, “no vaig poder, o no vaig saber, ser jo mateix”

Quique Setién ha trencat el seu silenci. El tècnic ha parlat públicament per primera vegada des que va ser acomiadat pel FC Barcelona. Ho ha fet en una xerrada amb l’ex-seleccionador espanyol Vicente del Bosque publicada pel diari El País, en la qual repassa la seva etapa en el club blaugrana i admet que: “Hi ha jugadors que no són fàcils de gestionar, entre ells Messi”. En la conversa, revela detalls de la seva experiència dirigint el Barça, una etapa en què, segons lamenta, no va ser ell mateix.

Setién explica la seva relació amb Messi, al qual qualifica com el millor de tots els temps, i precisa que ha tingut “experiències suficients” per valorar exactament “aquest noi (Messi) i els altres.” Segons l’entrenador càntabre: “Per guanyar no pots utilitzar-ho tot. És veritat que hi ha jugadors que no són fàcils de gestionar. Entre ells Leo (Messi). També cal tenir en compte que és el millor futbolista de tots els temps. I qui sóc jo per canviar-lo? Si allà li han acceptat durant anys com és i no l’han canviat?” Arribat a aquest punt, Quique Setién estableix un paral·lelisme entre l’argentí i Michael Jordan. “Hi ha una altra faceta que no és la de jugador i és més complicada de gestionar. Molt més. Una cosa inherent a molts esportistes, com es veu en el documental de Michael Jordan (The Last Dance). Veus coses que no t’esperes”, sentencia. Sobre la personalitat del capità del Barcelona, revela que: “És molt reservat” i que “no parla molt”, però “et fa veure les coses que ell vol.”

En l’entrevista, Setién lamenta no haver pres altres decisions en determinats moments durant la seva estada al Barça. “No he estat jo mateix. No he pogut, o no he sabut. La realitat és aquesta. Quan signes per un club d’una dimensió com el Barça ja saps que les coses no seran fàcils, tot i tenir els millors jugadors del món.”, admet.

L’entrenador, de 61 anys, va ser acomiadat poc després del 2-8 que el Barcelona va encaixar en els quarts de final de la Champions, contra el Bayern de Munic. “Quedes tremendament danyat, passes a la història del Barça amb aquesta derrota. Assumeixo el meu percentatge de culpa. Algun dia potser escric sobre això. Després de fer-me fora vaig saber que la decisió ja estava presa abans del 2-8. Em vaig assabentar de tot” , revela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)