ACB

L’any que ve hi tornem a ser

El Girona, liderat per Iroegbu i amb la defensa i els triples com a arguments, encarrila la permanència amb la victòria contra el Bilbao, que posa fi a la seva mala ratxa

Girona 81 Bilbao 68

BÀSQUET GIRONA:Pons (7), Marcos (4), Martínez (3), Birch (8), York (13) –cinc inicial–; Iroegbu (21), Fjellerup (9), Colom (2), Goloman (6), Susinskas (8) i Sorolla. 16/41 de 2, 10/30 triples (4 York, 2 Susinskas i 1 Pons, Martínez, Iroegbu i Fjellerup), 19/24 tirs lliures, 38 rebots (6 Martínez), 16 assistències (5 Colom) i 87 de valoració (22 Iroegbu).SURNE BILBAO:Killeya-Jones (6), Reyes (12), De Ridder (3), Pantzar (10), Kullamae (14) –cinc inicial–; Barandalla, Andersson, Rigo, Renfroe (13), Rabaseda, Hlinason (10) i Tsalmpouris. 16/35 de 2, 6/21 triples (2Reyes i Kullamae i 1 De Ridderi Renfroe), 42 rebots (7 Pantzar i Hlinason), 13 assistències (5 Pantzar) i 74 de valoració (23 Pantzar).PARCIALS:14-15, 22-12 (36-27), 23-21 (59-48) i 22-20 (81-68).

Girona seguirà sent d’ACB una temporada més, un cop lligada de manera virtual la segona permanència del club de Marc Gasol a la categoria amb una victòria imprescindible a casa contra el Bilbao. És la quarta del 2024, la quarta amb Fotis Katsikaris a la banqueta –totes a Fontajau– i la que, malgrat que les matemàtiques no surtin encara –el 84-85 del Breogán a Granada ho evita faci el que faci l’Obradoiro a Madrid–, treu un pes de sobre al projecte gironí, que s’havia proposat la temporada en què el seu president i fundador es retirava, ara que ja se celebra el desè aniversari del club, consolidar-se a la categoria que tant anhelava la ciutat des que el 33 va marxar a l’NBA i el CB Girona desapareixia.

Nou punts seguits (36-27 triple) en un minut i mig d’Ike Iroegbu, que no s’havia pogut entrenar per culpa de l’esquinç que es va fer avui fa una setmana a Badalona i que no havia anotat fins al 29-25, impulsaven els vermells després d’una primera meitat en què els triples de York i una ratxa d’inspiració al davant i al darrere de Maxi Fjellerup no podien completar les seves bones defenses tancant el rebot. De fet, els ofensius serien el principal argument dels de Jaume Ponsarnau, que acabarien rendits a l’agressivitat dels locals i el seu encert en els triples. Susinskas mateix, amb el triple sobre la botzina al final del tercer quart, permetia mantenir la barrera psicològica i, amb 10 punts més d’Iroegbu en l’últim quart (4/4 de dos quan la pilota cremava) i Birch deixant pinzellades del pivot dominant que es preveia –no seu a la banqueta en l’últim parcial–, el triomf es quedava a Fontajau amb l’esmaixada del canadenc a una mà 78-63 a 1:51a passada de Colom. Una acció que desfermava l’eufòria a la grada.

York (5-0) i Pons (12-10 a 4:15) havien obert la via del triple en el primer quart i, en el segon, el segon del californià donava la iniciativa als vermells (19-17). Goloman, la baixa del qual coincideix amb les cinc derrotes seguides de l’equip, lligava sis punts en el tercer quart (49-40) i, amb el tercer de York (52-40) i el de Martínez (56-44), la distància s’estabilitzava i l’últim quart s’acabaria a les mans d’Iroegbu allargant les possessions tot i els triples visitants (3/5).

Necessitàvem la victòria per creure en nosaltres i per donar-nos pau mental; encara no està fet, però tenim més tranquil·litat
Sergi Martínez

ELS VESTIDORS

El compromís i la dedicació s’han vist avui a la pista; això és important. Avui no era dia de tàctica ni res, el partit era vital per a tots
Maxi Fjellerup
Defensivament, hem estat molt bé i hem sabut jugar sense anotar; la tensió a vegades juga males passades i ho hem controlat bé
Quino Colom
5
partits
havia perdut de manera consecutiva el conjunt gironí, una ratxa que coincideix amb la baixa de Goloman.
9
punts
en un minut i mig fa Iroegbu al final del segon quart. Fins llavors no havia anotat i, en l’últim quart, en fa 10 més.
2
triples
ha fallat Susinskas en els últims 8 partits. El lituà, que com Iroegbu ha jugat tots els partits, va fer 2/2 ahir: 39-32 i 59-48.
4
triples
fa York, el segon dels quals (19-17) dona l’avantatge de manera definitiva a l’equip de Fotis Katsikaris.

Katsikaris: “Aquests partits et fan madurar més”

B.S.

El tècnic grec va fer una valoració positiva ahir després del triomf a Fontajau: “Hem parlat tota la setmana que totes les possibilitats de guanyar avui incloïen la defensa; això és com un banc on tens els diners allà i ningú te’ls pot treure. En atac hem estat un pèl més nerviosos i hem fallat alguns tirs alliberats”, va dir. Amb l’onzena victòria, la permanència és més a prop: “La pressió és bona. No és qüestió de relaxar-se ara, seria un error. En la lliga Endesa pot passar de tot i tothom pot guanyar en qualsevol camp. Nosaltres hem de continuar amb la feina que s’ha de fer i hem de tenir més consistència.” Finalment, el grec va valorar positivament els partits individuals de Susinskas, Golomán i Ike, que va reconèixer que fins dijous no havia trepitjar la pista. “Perfecte per ell i pel cos tècnic que l’ha recuperat molt bé”, va concloure Fotis Katsikaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)